MENÜ

Galatasaray daha çok çalışmalı

Abone Ol Google News

Galatasaray dün akşam ligin en iyi takımlarından biriyle oynadı. Atağa çıkarken çok çabuk ve organize olabilen bir oyun düzenine sahipler. Zaten Alanya’nın ligin en tepesinde bulunması bunun en önemli göstergesi olsa gerek. Galatasaray, karşısında çok ciddi bir takım olduğunun bilincinde başladı oyuna. 34. dakikada kazanılan penaltıyı Falcao gole çevirdi, buraya kadar oyun disiplinine sadık bir Galatasaray vardı, ne oldu ise rakip takımın kazandığı bir serbest vuruştan sonra oldu.

Haberin Devamı

Topun başına Babacar geçtiğinde belli oldu ki o noktadan sağ ayağı ile topa en iyi hükmedebilen oyuncu kendisiydi, bu yüzden takım arkadaşları topun yanına bile gelmeye teşebbüs etmediler. Bugüne kadar kalesinde çok iyi ve gayretli olan Fatih hiç beklemediğim bir şekilde rakibinin vuruş anında hatalı bir yerde durarak adeta gel de at dedi. Babacar’ın topa gelişi gözönünde bulundurulduğunda hangi ayağıyla ,hangi köşeye vuracağı biraz futbol oynamış bir kişinin bile rahatlıkla bilebileceği bir şeydi. Fakat kaleci Fatih yakın köşeye müdahale edebileceği bir yerde durması gerekirken tam tersini yaparak topa müdahale şansını kaybetmiş oldu. Bu olayın üzerinde özellikle çok duruyorum çünkü Galatasaray takımının kalesini koruyan birisinin bu topun nereye gideceğini tahmin etmesi gerekirdi. Nitekim oyunun kırılma anı bu gol oldu.

Haberin Devamı

Etebo‘nun arka arkaya görmüş olduğu sarı kartların sonucunda oyundan atılması ve takımının on kişi kalmasının nedeni de bu gol. Aslında hocasının dediği gibi bütün hatayı Etebo’nun sorumsuzluğuna bağlamak yanlış olur. Böyle basit bir hatadan gol yiyorsunuz, bir kişi eksik kalıyorsunuz bunun neticesinde ikinci yarı başlarken forvetinizi maçtan almak zorunda kalınca oyun şekliniz 4-4-1‘e dönüyor, bütün bunlar o hatalı golün ardından gelişiyor. Bu arada şuna değinmeden geçemeyeceğim, Belhanda ve Feghouli gibi iki oyuncunuz sebebi ne olursa olsun kulübede değil sahada olmalı ki takımın yeri geldiğinde oyunun kaderini değiştirebileceğine ihtimal verebilsin izleyenler. ilk yarı boyunca Emre Akbaba’nın henüz tam olarak hazır olmadığı gözüktü. Falcao’yu alıp Ömer ve Belhanda’yı oyuna sokarak orta sahada hem güçlü hem de oyunu ileri daha rahat taşıyabilecek kişileri tercih etmiş oldu hoca. Alanyaspor’un hocası oyunun 69.dakikasında oyunun en iyilerinden olan iki oyuncusunu sarı kartları olduğu için takımını eksik bırakmamak adına oyundan aldı.

Galatasaray takımına dönüp baktığınızda kadro yetersiz ve kaliteden yoksun demeniz söz konusu olamaz. Sıkıntı halen geçerli ve kabul edilebilir bir oyun sisteminin oturtulamamış olmasından kaynaklanıyor. Falcao’ya yeteri kadar top gitmiyor, takım hücuma çıkarken zorlanıyor, organize ataklar geliştiremiyor, bu böyle olmakla beraber Falcao da bu durum karşısında yapması gerekenleri yapmıyor. Rakip stoperlerin, kendini markaja almasına izin veriyor. Dışarı çıkayım, top alayım boş alan yaratayım demiyor. Aynı şekilde sağ ve sol kanada hareketlenerek yaratmış olacağı boş alanlara arkadaşlarının girmeleri için yardımcı olamıyor. Hiç birşey yapamıyorsa ikiye bir için pozisyon yaratmaya arkadaşlarını teşvik etmeye çalışmış olması gerekmiyor mu?Feghuoli oynadığı maçlarda neden bu kadar isteksiz ,kafasının rahat olmadığını seyrederken rahatlıkla anlayabiliyorsunuz, moralli bir Feghouli ‘nin takıma sağlayacağı katkıyı düşünebiliyor musunuz?

Haberin Devamı

Daha evvelki senelerde sağ uçta Belhanda ,Feghouli ve üçüncü bir kişinin organizasyonlarını bir hatırlamaya çalışalım. Gollerin çoğu bu bilinçli ve organize olarak yapılan atakların neticesinde oluyordu. Şimdi ne oldu da bunları göremiyoruz? Seyredenlerin rahatlıkla tespit edebildiği bu eksikleri Galatasaray takımı ne zaman yoluna koyacak!

YORUM YAZ