MENÜ

Fikstür avantajı getiren maç

Abone Ol Google News

Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanından sonra zor da olsa Alanyaspor’u da sahasında yenerek arka arkaya 7. lig maçını da kazanmasını bildi. Fatih hoca son iki maçtır takımının iskeletinde değişiklik yaptığı isimlerle oynamaya devam ediyor. Sanıyorum Alanyaspor’a kupada elenince, bunu fırsata çevirmek istemiş olsa gerek. Sezon başından beri hiç dinlenme fırsatı bulamayan her maçta oynamak zorunda kalan Taylan’ı da dinlendirmiş oluyordu böylece.

Haberin Devamı

Onun yerine oynayan Etebo da yakaladığı bu fırsatı çok iyi değerlendiriyor iki maçtır, çok iyi mücadele ediyor ve çok gayretli kendisi. Lyundama uzun süre oynamamanın vermiş olduğu maç eksiğini ve fazla kilolarını atmış üzerinden çok iyi mücadale ederek güzel bir maç çıkardı. Yedlin atılan tek golün çok uzak mesafeden verilen enfes pasının sahibi olmuştu. Ömer Bayram müdafaanın solunda iki maçtır çok başarılı onuyor. Burada belirtmeden geçmek istemiyorum,

Saracchi’nin sadece atağa çıkarken yaptığı katkıyı, Ömer hem atağa çıkarken, hem de rakibi durdururken en iyi şekilde yapabiliyor. Geriye dönerken ne rakibini kaybediyor ne de yerini. Alanyaspor çok iyi bir takım, müdafaanın sağında oynayan Tayfur’u her iki Galatasaray maçında da seyretme fırsatı buldum oynadığı futbolu çok beğendim, önümüzdeki dönemde onu kadrosuna katabilen bir büyük takımımız uzun seneler o bölgeye adam aramayacaktır bence. Hücuma çıktığında karşısında Ömer Bayram yerine bir başkası olsaydı, Galatasaray’ın işi oldukça zor olurdu zira, Efecan ile birlikte çok zorlu bir ikili oluşturuyorlar rakip takım için.

Haberin Devamı

Gerçi ,duran toplarda, stoperler, kafa avantajlarını kullanmak için rakip ceza sahasına gittiklerinde, onların yerini doldurmak adına ortaya kaydığı her pozisyonda boşalttığı alanı çok iyi değerlendirdi Galatasaray takımı, zaten gol de böyle bir pozisyon sonunda atılan uzun top neticesinde geldi. Galatasaray, hafta içinde özellikle bu pozisyonlar için çalışmış olmalı. Zira atılan her uzun kontra top bu bölgeye atılıyordu, bilhassa birinci devre oraya çok adam kaçırdı Galatasaray. Moubandje sol tarafta bilhassa ikinci yarı çok zorladı rakibini, çok iyi bir ikinci yarı oynadı özellikle. Davidson ile birlikte o bölgeye hapsettiler Galatasaray’ın sağ tarafını.

Alanyaspor’un sağ ve sol kanatları, böylesine yetenekli önlü arkalı futbolculara sahip olduklarından, çok etkili hücum ettikleri gibi, rakip takım tarafından durdurulmaları da çok zorlaşıyor. Bunlara orta sahada Salih çok faydalı bir futbolla eşlik edince, seyirlerine doyum olmuyor. Babacar her iki stoperi de bir hayli zorladı çok zorlu bir forvet, rakip müdafaalar için. Galatasaray, çok zorlu bir deplasmanı daha kazanarak çok büyük bir fikstür avantajını yakalamış oldu.

YORUM YAZ