MENÜ

Doğrular ve yanlışlar

Abone Ol Google News

Galatasaray oyuna 4-1-4-1 düzeni ile önde baskı kurarak başladı. Oyunun 4. dakikası içinde Saracchi rakibin konratağında arkasındaki Oğuz’u resmen unuttu ve kaybetti, bunu her zaman yapabiliyor. Oğuz yakaladığı bu fırsatı çaprazdan vurmayı deneyerek kaçırmış oldu. Fatih hoca önümüzdeki hafta Başakşehir maçında Edin Visca’nın oynadığı o kanatta yine Saracchi ile oynarsa Sarı-Kırmızılılar’ı kabus bekliyor benden söylemesi. Hele ardından gelen derbiyi hiç düşünemiyorum!

Haberin Devamı

İkinci yarıya Galatasaray’ın hocası çok akıllı iki değişiklik yaparak başladı. Kapanan Gaziantep takımını açmak için daha önceki senelerde kendini kanıtlamış Onyekuru ve genç yetenek Kerem Aktürkoğlu’nu tercih etti. Bu iki değişiklik hemen etkisini gösterdi. İkinci yarının hemen başında Onyekuru golünü attı. İlerleyen dakikalarda ise Kerem’in yaptığı asisti Onyekuru gene gole çevirdi. Yalnız bu golü özellikle anlatmak istiyorum siz de benim bu anlatımım üzerinden tekrar izleme fırsatı bulursanız lütfen dikkatle izleyin! Pozisyonun hemen başında Onyekuru kendini gösteriyor ve Kerem ile göz göze kalıyor, Kerem zamanlamayı çok iyi ayarlayarak rakip müdafaanın arasından arkalarına öyle bir top atıyor ki, Onyekuru topla buluştuğunda adeta kaleciyi oyundan düşürdükten sonra topa vurarak golünü atıyor. Bu çok güzel ve özel atılmış bir gol bence. Gaziantep oyunun başından itibaren müdafaasında ofsayt taktiği uygulamaya çalıştı bunda da genelde başarılı oldu, zira Babel genelde bu tuzağa düşerek takımının ataklarını başlamadan bitirmiş oldu. İkinci yarının ilerleyen dakikalarında Fatih hoca iki değişiklik yaptı, Arda ve Emre Kılınç’ı çıkardı, Ömer Bayram ve Etebo’yu aldı. Alınanlar doğruydu belki ama çıkanlar yanlıştı. Ömer Bayram Saracchi’nin yerine girip Emre Kılınç oyunda kalmalıydı. Yanlış yerde yanlış oyuncu ile yanlış beklenti yaratılınca , Ömer’e de hiç gereği olmayan bir hareketi yapmak kalmıştı ki o da bunu yaptırmış olduğu penaltı ile kanıtlamış oldu.

Haberin Devamı

Fatih hocanın yerinde olsam Aslan’ı bekleyen iki önemli maçta müdafaanın sol tarafında Ömer Bayram’ı oynatmayı tercih ederim, tabii Emre Taşdemir’in olmayacağını düşündüğümden bunu söylüyorum yoksa sağlam ve güçlü bir Emre her zaman o yerin vazgeçilmezidir.

Taylan her zamanki gibi kusursuz oynamaya devam ediyor, kendisini ne kadar övsek azdır. Marcao ve Donk çok iyi ve kusursuz bir stoper ikilisi oldular. Hem oyunu başlatırken hem de rakibi durdururken çok iyiler.

YORUM YAZ