MENÜ

Derbiye Aslan damgası

Abone Ol Google News

Oyunun 3. dakikasında Muslera zamanlama hatası yapınca, hatalı çıkmış oldu. Galatasaray müdafaa oyuncuları, rakibe baskı yapıp, kaleyi kapatınca pozisyonu tehlikesiz bir şekilde atlatmış oldular. Galatasaray oyuna başlarken ayağa pas yaparak garanti top oynamayı yeğlemişti, oyunun tamamında da böyle oynayarak başarılı oldu.

Haberin Devamı

Tabii bu oyun tarzında ki başarının en büyük aktörleri her iki stoperi ve onların hemen önünde oynayan Taylan Antalyalı. İlk yarının başında bir korner atışında, Fenerbahçe ceza sahası içinde Serdar Aziz’in Donk’a atmış olduğu dirsek kesin penaltı ve sarı kart olmalıydı. Geçen hafta Galatasaray aleyhine verilen benzer pozisyondaki penaltı daha hafifti. Fakat Serdar Aziz takımı adına çok riskli ve tehlikeli oynuyor bu şekilde oynamaya devam edecek olursa takımının başını çok yakacak gibi geliyor bana.

İkinci yarıya Galatasaray yine ayağa pas yaparak topa hakim oynamayı ön planda tutarak başladı. 54.dakikada Mostafa, Emre Kılınç’tan ceza sahası üzerinde aldığı topla Serdar Aziz’i oyundan düşürerek topu kendi sağına tokatladı ve sonrasında ayağının içi ile topa o kadar güzel bir gol vuruşu yaptı ki, kaleci Altay’ın o uzun boyunu adeta kısaltmış oldu.

Haberin Devamı

Mostafa’nın bu çok özel gol vuruşu ve daha sonraki gelen iki ortaya rakip ceza sahası içinde yapmış olduğu iki kafa vuruşu, onun ligin ikinci yarısında adından çok fazla söz ettireceğini gösterdi bana. Galatasaray çok yetenekli ve istikbal vaadeden bir santrafor bulmuş, bu genç oyuncu adından çok söz ettirecek, lige kendi ve takımı adına damga vuracak gibi gözüküyor. Fatih hoca belli ki oyunu bütün hafta boyunca kendi kafasında oynayarak kurgulamış ve bu oyun planını sahaya başarılı bir şekilde yansıtınca, takımıyla birlikte maçın galibi olmuştu.

Fenerbahçe takımında Mesut’un tam olarak hazır olmadığı açık bir şekilde gözüküyor. Ayrıca şunu da belirtmek gerek, Erol Bulut değişiklik tercihini Mert Hakan üzerinden kullanınca, orta sahadaki dengeyi de Galatasaray’ın lehine değiştirmiş oldu.

YORUM YAZ