MENÜ

Biraz Babel biraz Berat

Abone Ol Google News

Galatasaray oyuna her zamanki oyun düzeni ile başladı. Hocaları geçen haftaki başarılı kadroyu bozmamış, doğru olanıda yapmıştı. Talihsizlik Feghouli’yi bir iki maç aradan sonra tekrar yakaladı, ilk devrenin ortalarında oyunu terketmek zorunda kaldı. Yerine Emre Kılınç girdi. Feghouli oyundan çıkana kadar, sağ kanat üçlü organizasyonları geçen haftaki gibi kusursuz işliyordu. Fakat bu hafta oynanan saha zemini top oynamaya pek müsait değildi.

Haberin Devamı

Bu maçta Galatasaray’ın en büyük eksiği ceza sahasının içine hakim, nokta bir santrforunun olmamasıydı. Malatya takımı oyun boyunca kendi yarı alanında beklemeyi tercih etmişti. Amaçları rakibe geniş alan bırakmadan onların pas yapmasını ve oyun kurmasını önlemekti. Bu arada yakaladıkları fırsatlarla kontraya çıkmayı amaçlamışlardı. İlk yarı 0-0 sonuçlandı.

İkinci yarı Galatasaray oyuna yine önde baskı kurarak başladı. Fakat zemin top oynamaya müsait değildi. Emre Akbaba bu kötü zeminden takımının en fazla etkilenen futbolcusuydu. Martin Linnes iki haftadır çok iyi oynuyor, Taylan bu hafta geçen haftanın aksine rotasyon da neymiş dercesine oynadı. Devre arasında yanımdaki dostlarıma Galatasaray teknik ekibinin ikinci yarının ilk 15 dakikasından sonra Kerem Aktürkoğlu ve Sekidika’yı oyuna alırsa rakip takımın kilidini açabileciğini söyledim, nitekim hoca da öyle yaptı.

Haberin Devamı

Kerem yakaladığı ilk pozisyonda kendi sahasından aldığı topla tamamen kendi yeteneği ve kabiliyeti ile rakip sahaya geçti, Donk’a attığı topla Babel’in pozisyona girmesine katkı sağladı. Babel de aldığı topu uzaktan attığı sert şutla golle değerlendirmiş oldu. Malatyaspor, Galatasaray’a başka türlü bir gol atma şansı da bırakmamıştı zaten.Kerem Aktürkoğlu ve Sekidika bu takımın ilk onbir oyuncuları olma yolunda oldukça mesafe katetmişler.

Bu maç kalite anlamında beklenenden uzak geçti. Bunun en büyük nedenlerinden biri saha zemininin çok kötü olmasıydı,bir diğer nedeniyse Malatyaspor takımının oyunu tamamen kendi yarı sahasında oynamayı kabullenerek rakibine geniş alan bırakmamasından kaynaklanıyordu. Bütün bu kötü zemin şartlarına ve rakibinin kendisini oynatmama isteğine rağmen Galatasaray oyunu attığı tek golle 1-0 kazanarak galip gelmesini bildi.

Babel Galatasaray’da haftanın adamı olurken Süper Lig’de haftaya damga vuran adamdan da bahsetmek istiyorum: Berat Özdemir. Trabzonspor’un Gençlerbirliği takımından transfer ettiği Berat, çok özel bir yetenek olduğunu daha ilk maçında gösterdi. Nuri Şahin, İlkay Gündoğan ayarında ve tamamen onların özelliklerini taşıyan bir futbolcu geliyor. Bu transferden dolayı Trabzonspor’u tebrik ederim. Galatasaray da orta sahasını böyle bir transferle güçlendirse Sarı Kırmızılılar için hiç fena olmaz!

YORUM YAZ