MENÜ

Belhanda varsa Belhanda oynar

Abone Ol Google News

Galatasaray oyuna her zaman ki oyun dizilişi ile başladı. Karagümrük takımı oyun planını ,rakip müdafaada baskı yaparak oyunu istedikleri gibi başlatmamaları üzerine kurmuştu. İlk yarı boyunca da bunda başarılı oldular. Orta sahada rakibe yakın oynayarak top yapmalarını engellediler. Bunun neticesinde Galatasaray takımı da ilk yarı boyunca doğru dürüst pozisyon bulamadı.

Haberin Devamı

Diagne, takımı atağa kalkarken sol kanadı kullanıyordu,bunda da oldukça etkiliydi,teke tek pozisyonlarda da başarılıydı.Böylece rakibe yakın oynayan müdafaanın kucağına düşmemiş oldu.İkinci yarının ilk saniyelerinde Martin Linnes yanındaki rakibini adeta unuttu ve onun geçmesine izin verdi. Maç boyunca yaptığı ilk ve tek hata da buydu aynı pozisyonun devamında Saracchi de rakibini kaybedince pozisyonun golle bitmesine yardımcı oldu. Ndao ilk anda kendini rakibinden gizledi sonra arkadaşıyla zamanlamasını çok iyi yaparak golünü attı. Ndao kendine has özellikleri olan çok yetenekli bir futbolcu.

Oyunun başında bu futbolcu ile Saracchi’ yi eşleştirmek başlıbaşına hataydı. Sonradan oyuna giren solbek orijinli Ömer Bayram oyunun başında düşünülmeliydi zira onun en büyük özelliği rakibiyle mücadele edecek kuvvete sahip olmasıydıGalatasaray İkinci yarının hemen başında geriye düşünce oyunun kontrolünü kaybetti. Zaten oyuna başlayan kadroda ideal kadro değildi. Zorunluluktan Belhanda’sız oynayabilirsiniz ama kendisi hazırken kulube de tutarsanız neticesine katlanmak zorunda kalırsınız sonrasında oyunu döndürmek için stoperinizi hücuma göndermek yanlışında bile bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bütün bunların neticesinde rakibiniz oyun disiplini ve düzenini bozduğunuzu gördüğünde bunu bu maçta olduğu gibi kendi avantajına çevirebilir .Nitekim rakip takımın hocası Galatasaray müdafaasının oyun disiplininden kopup eksik kaldığını görmüş olacak ki uzun toplarla onların arkasına adam kaçırmayı denedi, böyle tasarlanmış bir hücum sonrasında Ndao kendi yarı sahasından Galatasaray’ın eksik müdafaasının arkasına attığı enfes topla Mevlüt Erdinç’i buluşturarak müthiş bir gol attırdı. Galatasaray oyuna yanlış kadro ile başladı golden sonra oyun disiplininden koptu ve mağlubiyeti haketti.

YORUM YAZ