MENÜ

Yönetimde krizin perde arkası

Abone Ol Google News

Haziran ayında yapılan seçimi kazanan Burak Elmas ve yönetimi en ciddi krizini yaşıyor. 6 aylık görev süresini henüz dolduran Elmas ve yönetim kurulunda yer alan birkaç üye ile ipler tamamen koptu diyebiliriz. Galatasaray Başkan Yardımcılığı görevini bıraktığını açıklayan Rezan Epözdemir’in yanı sıra Genel Sekreter Köksal Ünlü ve Işıtan Gün’ün de istifa etmesinin an meselesi olduğu yüksek sesle konuşuluyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş maçıyla başladı

Başkan Elmas ile Epözdemir arasındaki ilk anlaşmazlık kaybedilen Beşiktaş maçı sonrasında yaşandı. Kulüp sözcüsü Remzi Sanver’in ‘Beşiktaş’ın haklı galibiyetini tebrik ederim’ sözünün üzerine Epözdemir’in aksi yönde beyanat verip Sanver’e katılmadığını açıklaması gerilimin başlangıcı oldu. Burak Elmas’ın ‘Remzi Sanver’in söyledikleri kulübün resmi beyanıdır’ sözleri başkanın, Epzödemir’e bir uyarısı olarak yorumlandı. Burak Elmas bizlerle yaptığı sohbette de bu konu üzerine sorulan soruya ‘Herkes hata yapabilir. Önemli olan tekrarlanmaması’ diyerek duyduğu rahatsızlığı bir kez daha dile getirmişti.

Haberin Devamı

TFF tepkisiyle devam etti

İkili arasındaki bir diğer fikir ayrılığı hakemlere ve Futbol Federasyonu’na verilen tepkilerde yaşandı. Burak Elmas kendi tabiri ile ‘bağırmadan hakkımızı arayacağız’ derken, Rezan Epözdemir bu üslubun ve mücadelenin yetersiz olduğunu düşündü. Öyle ki Epözdemir’in medyaya açıklama yapma isteği birkaç kez Elmas tarafından engellendi. Burak Elmas’ın, Epözdemir’in sürekli ön planda olmak istediğini ve popülist davrandığını düşünmesi ilişkileri geri dönülmez bir hale getirdi.

CEO atamasıyla tırmandı

İstifa etmeyi düşünen diğer yöneticilerin en büyük rahatsızlığının ise Burak Elmas’ın kendilerine danışmadan kulübe CEO ve profesyonelleri ataması oldu. Bu şekilde kendilerinin önemsenmediğini düşünen yönetim kurulu üyeleri yapılan toplantıda rahatsızlıklarını Elmas’a iletti. Başkandan aldıkları olumsuz tepki sonrası birkaç yöneticinin daha istifa mektuplarını ceplerinde taşıdığı öğrenildi. Bu çalkantılı süreç sonrası açıkçası Burak Elmas’ın geri adım atacağını düşünmüyorum. İstifayı düşünen yöneticilerle Elmas’ın ortak noktada buluşmasını isteyen diğer yönetim kurulu üyelerinin büyük çabasının nasıl sonuç vereceğini hep beraber göreceğiz.

YORUM YAZ