MENÜ

Yönetim köşeye sıkıştı!

Abone Ol Google News

Açık söylemek gerekirse ben maçtan çok Fatih hocanın Göztepe maçı sonrası yapacağı basın toplantısını merak ediyordum. Terim’in anlattıkları sürpriz olmadı benim için. Açıklamalarda en dikkat çekici nokta Fatih hocanın Serdar’ın son anda takımda kalması ve Ozan’ın transferi için söyledikleriydi. Hoca her iki olayda da kararın idari olduğunu ve kendi isteği dışında gerçekleştiğini söyledi. Ve üstü kapalı olsa da istifanın eşiğine geldiğini dile getirdi. Tabi ki istifa noktasına gelinmesinde sadece bu iki olayın etkili olduğunu düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Derbi sonrası yaşananlar...

Fatih Terim’i tanıyan herkes; Fenerbahçe maçı sonrası yönetimin hocasının arkasında yeteri kadar durmamasının, Terim’e ‘kabadayı’ göndermesi yapan Ali Koç’la bazı yöneticilerin fotoğraflar paylaşmasının, verilen transfer sözlerinin tutulmamasının ve transfer listelerinin sürekli ulu orta konuşulmasının yanı sıra yapılamayan takviyelerin ardından ‘teknik ekipten bize imza için isim gelmedi’ söyleminin onu rahatsız ettiğini tahmin edebilir.

Haberin Devamı

Taraftarın tercihi Terim

Açık söylemek gerekirse bu aşamadan sonra Mustafa Cengiz ve yönetiminin işi her zamankinden daha zor. Taraftar nezninde kredisi iyice azalan Cengiz ve yönetimi, hocanın bu açıklamalarının ardından iyice köşeye sıkıştı. Şu an için saha sonuçlarının iyi gitmesi, takımın forvetsiz de kazanması ise en büyük şansları. Ama öyle görülüyor ki; kötü sonuçların gelmesi durumunda taraftar bu kadar sessiz kalmayacak. Çünkü tribünlerin tercihinin Fatih Terim olduğu açıkça görülüyor. Taraftara rağmen de kulübü yönetmek pek olası değil.

Fatih Terim ne demişti?

■ ”Herkes gibi biz de transfer istiyoruz. Yönetim de istiyor. Alacağımız zaman paramız olmuyor, paramız olduğu zaman ise zamanımız olmuyor. En iyisini almaya çalışıyoruz. Ben de bu durumu Galatasaray’a yakıştıramıyorum ama 2-3 gün daha sabır istiyorum.”

■ ”Burada transfer ulu orta konuşulmaz. Herkeste liste var! Galatasaray transfer yapar yapmaz bu sadece Galatasaraylılar’ı ilgilendirir. 31 Ocak’a kadar Galatasaray elinden geleni yapar. Transferi yapar yapamaz hesabını verir ama ağlamaz.”

■ ”Ben Serdar Aziz’i de Eren’i de seviyorum. Ancak teknik bir karar verdim onlar için. Ancak yönetimin de bir kararı olabilir, o da idari bir karardır. Ondan sonra yapılacak bellidir. İdari karara da saygı duyarım.”

■ ”Ozan’ın devre arasında gitmesini istemedim. Teknik olarak ihtiyacım olduğunu söyledim. Sayın Başkan ve bazı yönetici arkadaşlar idari ve ekonomik olarak böyle bir karar vermeyi düşündüler. İki tane şık vardı. İdari karara saygı duymak veya başka bir şey. O başka şey artık Galatasaraylılara söz verdim öyle bir şey yok. Onun için bir şey demedim.”

YORUM YAZ