MENÜ

Yine zorlanmadılar

Abone Ol Google News

Son lig maçında Rizespor’u iyi futbolla farklı mağlup eden Galatasaray, Hatayspor’u konuk etti. Fatih Terim kazanan kadroyu bu maçta da sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Orta saha etkiliydi

Sarı-Kırmızılılar karşılaşmaya iyi başladı. Orta alana hakim olan ev sahibi takım rakip yarı alana yerleşti. Feghouli, Taylan ve Oğulcan’la pozisyon arayan Terim’in takımı, ceza sahasında etkili olmaya başladı. 25. dakikada Feghouli’nin harika ara pasında, Diagne ceza sahası içerisinde topla buluştu, şutu üsten farklı auta gitti. 32’de Feghouli ortaladı, Diagne önce göğsüyle indirdi, sonra bekletmeden vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Galatasaray golden sonra oyundaki hakimiyetini artırdı. Hatay ise maçın başındaki hızlı atak girişimlerini de gerçekleştiremedi. Sarı-Kırmızılılar orta alandaki etkili futbolu ile soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Gol zamanında geldi

Galatasaray ikinci yarıda da topu ayağında tutmayı tercih etti. Hatay ise kanatları kullanarak daha fazla golü düşünmek istedi. Rakip takımın baskı kurduğu dakikalarda Galatasaray ikinci golü buldu. 64’te Emre Kılınç’ın serbest vuruşunu Oğulcan ceza sahasına kafayla indirdi. Pablo’ya çarpan top ağlara gitti: 2-0. Galatasaray skor anlamında rahatlasa da orta alanda yorgunluk başladı. Özellikle Emre Akbaba büyük düşüş yaşadı. Terim, yaptığı değişikliklerle bu bölgeyi diri tutmaya çalıştı. Uzatma anlarında Kerem sahneye çıktı ve golünü atarak skoru belirledi: 3-0. Son haftalarda hem takım olarak hem de bireysel olarak iyi bir çıkış yakalayan Galatasaray, Hatay karşısında da zorlanmadı. Gözüken o ki Sarı- Kırmızılılar için ‘eksik oyuncu’ kavramı ortadan kalkmış. Sahada olan her oyuncu formanın hakkını veriyor. Bu da hem oyuna hem de skora olumlu yansıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ