MENÜ

Yıldızlar devreye girmeli

Abone Ol Google News

Son lig maçında Gaziantepspor’u 2-1 yenen Galatasaray, hücum anlamında son haftalardaki en üretken performanslarından birine imza attı. SarıKırmızılılar özellikle ikinci yarıdaki disiplinli ve ısrarlı oyunu ile geri düştüğü ve beş topun direkten döndüğü mücadeleden üç puanla ayrılmayı başardı. Birçok eksiğine rağmen beşli savunma ile oynayan rakibinden istediğini alan Okan Buruk ve öğrencileri önemli bir virajı döndü. Ligin kalan bölümünde hemen her takımın puan almak için savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyacağı muhakkak. Bu nedenle Samsun deplasmanı da en az Gaziantep mücadelesi kadar zorlu geçecek.

Haberin Devamı

Samsunspor çok formda

Son haftalarda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla kendini bulan Kırmızı-Beyazlılar formda bir dönemde. Karadeniz temsilcisinin özellikle savunma anlamındaki başarısı Galatasaray’ın işini daha da zorlaştıracaktır. Bu nedenle Sarı-Kırmızılılar gol yollarında yüksek bir yüzde ile oynamak zorunda. Birçok maçtaki ‘nasıl olsa gol atarız’ havası bu deplasmanda oluşursa yol kazası yaşanması kaçınılmaz olur.

Haberin Devamı

Onlara ihtiyacı olacak

Öte yandan takımdaki disiplinin yanı sıra sakatlıktan iyi dönmeyen Icardi ve Sanchez’in bireysel performansları da skorun oluşmasında direkt etki edecek. Sakatlıktan fiziksel olarak kötü dönen Sanchez oyunu geriden kurma noktasında daha fazla sorumluluk almalı. Abdülkerim’in yokluğunda bu anlamda sorun yaşandığı kesin. Icardi ise her zaman bir tehlike olsa da fizik kalitesi iyi değil. Okan Buruk’un bu zorlu mücadelede iki oyuncuya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olacak. Yıldız isimler daha özverili olup takım disiplininden de kopulmazsa Galatasaray bir engeli daha kayıpsız aşabilir.

YORUM YAZ