MENÜ

Yeni yılda yeni umutlar

Abone Ol Google News

İlk yarıyı sakatlıklar, formsuz oyuncular ve ağır yenilgilerle geçiren Galatasaray, ligi lider Sivasspor’un 10 puan gerisinde tamamlarken, Avrupa defterini de tamamen kapattı. Fatih Terim’in gözü ise Ocak ayında yapılacak transferlerde...

Haberin Devamı

Son iki sezonun şampiyonu Galatasaray 2019-2020 sezonuna şampiyonluğun en büyük adayı olarak girdi. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’da başlayan Galatasaray kampa oldukça eksik bir kadro ile gitti. Birçok oyuncusunun yaz döneminde milli takımlarda olmasının yanı sıra yeni transferlerin de gecikmesi Sarı-Kırmızılılar’ın hazırlık dönemine genç oyuncu ağırlıklı bir ekiple geçirmesine neden oldu.

Yeni yılda yeni umutlar

Bonservisi elinde isimler

Üç kulvarda mücadele edecek olan Aslan özellikle Şampiyonlar Ligi’nde başarı sağlayabilecek bir kadro oluşturmak için tüm imkanları zorladı. Finansal Fair-Play nedeniyle UEFA’nın çok sıkı denetiminde olan Galatasaray’ın oyuncu satmadan transfer yapamaması nedeniyle transfer konusunda yönetim son derece titiz bir çalışma sürdürdü. Bonservisi elinde olan isimlerle kiralık oyunculara yönelen Cim Bom, Nzonzi, Seri, Lemina, Babel, Emre Mor, Andone ile birlikte Falcao’yu da renklerine katarak transfer dönemine damga vurdu.

Haberin Devamı

Denizli yenilgisiyle başladı

Sezona Denizli yenilgisinin ardından Konya beraberliği ile başlayan Terim’in takımı lige hazır olmadığını ilk haftalarda gösterdi. Cim Bom sonraki dönemlerde toparlanır gibi olsa da bir türlü istikrarı sağlayamadı. Şampiyonlar Ligi’nde de Real Madrid, Paris Saint Germain ve Club Brugge gibi rakiplerin olduğu son derece zor bir gruba düşen Galatasaray, bu kulvara da istediği başlangıcı yapamadı.

Muslera tek başına ayakta

Yeni transferlerin uyum sorununu çözmemesi, takımın geç kurulması ve özellikle Falcao’nun uzun süreli sakatlığı bu tabloda büyük rol oynadı. Gol yollarında hiç olmadığı kadar sorun yaşayan Galatasaray’da Andone’nin ciddi sakatlığı bu problemi daha da derinleştirirken, Muslera’nın başarılı performansı takımı adeta tek başına ayakta tutuyordu.

Tribün ve oyuncu gerilimi

Alınan kötü sonuçların ardından değişim istediğini söyleyen Fatih Terim, durumdan memnun olmadığını dile getirirken Ocak transfer dönemini işaret ediyordu. Ligdeki kötü sonuçların yanı sıra Avrupa’da alınan farklı yenilgiler sonrası, tribünler ile oyuncular arasında gerilim arttı. Taraftarlar birçok maçta oyuncuları protesto ederken, özellikle Belhanda bu tepkilerden en fazla nasibini alan oyuncu oldu.

En net mesajı Nzonzi’ye!

Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında kendi evinde Tuzlaspor’a 2-0 mağlup olan Galatasaray’da gerilim iyice arttı. Mücadele ettiği her kulvarda başarısız bir tablo çizen Sarı- Kırmızılılar’da, Ankaragücü maçında ilk 11’de olmadığını öğrenen Nzonzi, antrenmanı yarıda bırakınca kadro dışı bırakıldı. Bu aslında Terim tarafından takıma verilen en net mesajdı.

Liderin 10 puan gerisinde

Rövanş maçında Tuzla’yı 4-0 yenerek tur atlayan Aslan bu maçtaki olumlu havayı lige yansıtamadı ve Göztepe’ye deplasmanda 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Son lig maçında ise Antalyaspor’a karşı oynanan pozitif futbol ve alınan 5-0’lık farklı galibiyet Galatasaray’da ligin ikinci yarısı adına umut verdi. İlk yarıyı sakatlıklar, formsuz oyuncular ve ağır yenilgilerle geçiren Cim Bom, ligi lider Sivasspor’un 10 puan gerisinde 7. sırada tamamlarken, Avrupa defterini tamamen kapattı. Terim’in takımı Türkiye Kupası’nda ise yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ