MENÜ

Yazık oldu

Abone Ol Google News

2022 Dünya Kupası eleme gruplarına Hollanda ve Norveç’i mağlup ederek başlayan Milli Takımımız, üçüncü maçında Letonya’yı konuk etti.

Haberin Devamı

Kilidi erken açtık

Ay-Yıldızlılar maça hızlı başladı. 2’de Hakan ceza sahasındaki Kenan’a oynadı. Kenan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Rakibimiz sahaya yerleşmeden golü bulan Millilerimiz, bu golle baskıdan kurtuldu. 1-0’ın ardından ön bölgede baskı uygulayan Milli Takımımız, Letonya’nın sahasından çıkmasına engel olmak istedi. 21’de etkili geldik, Hakan ilk golde olduğu gibi Kenan’a oynadı. Kenan bekletmeden vurdu, top az farkla auta gitti. 33’te Caner vurdu top önce rakibe sonra üst direğe çarptı, kornere gitti. Korner pozisyonunun devamında Hakan, çok güzel vurdu: 2-0. 35’te ise Letonya etkili geldi. Savalnieks ceza sahası içerisinde şutunu attı ve fark bire indi: 2-1. İlk yarıda oyuna hakim olan Milli Takımımız son paslarda daha iyi bir yüzde yakalayabilseydi, belki de ilk yarıda bizi rahatlatacak skoru alabilirdi.

Çok fazla hata yaptık

Letonya ikinci yarıya daha fazla oyuncu ile hücum ederek başladı. Biz ise orta alanda sakin kalarak, rakibe alan bırakmadık. 52’de Mert çalımlarla ceza sahasında girdi, Tobers’in müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Burak golü buldu: 3-1. 58’de Uldrikis, duran toptan gelen pozisyonda savunmamızın yaptığı hataları affetmedi ve skoru 3-2’ye getirdi. 4. golü aradığımız anlarda çok fazla pas hatası yapınca, ileride üretken olamadık. Bu pas hatalarına savunmadaki hatalar da eklenince, Letonya önemli fırsatlar yakaladı. 79’da Savalnieks serbest vuruştan içeri ortaladı, Davis Ikaunieks önüne düşen topa sert vurdu, skora denge geldi: 3-3. Bu gol maçın skoru olurken, Millilerimiz elindeki avantajı kötü kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ