MENÜ

Teşekkürler Galatasaray

Abone Ol Google News

Galatasaray, Avrupa Ligi Son 16 rövanş maçında Barcelona’yı konul etti. İspanya’da rakibi ile 0-0 berabere kalan temsilcimiz, kendi sahasındaki maça az da olsa bir avantajla çıktı.

Haberin Devamı

Tempolu ilk yarı

İlk maçın kadrosundan sakatlığı bulunan Feghouli’nin yerine, Cicaldau’ya forma veren Torrent forvette de tercihini Gomis’ten yana kullandı. Mücadele son derece tempolu başladı. Temsilcimiz savunma güvenliğini bırakmadan, Kerem ve Babel ile kanatlardan etkili gelmeye çalıştı. 28. dakikada Marcao kornerden gelen ortaya kafayı vurdu ve 1-0 öne geçtik. Golden sonra kısa süreli bir şok yaşayan Barcelona, oyuna tekrar ortak oldu. 37. dakikada Pedri, savunmamızdan bir bir sıyrıldı ve güzel bir bitiricilikle skora denge getirdi: 1-1.

Topu alamadık

İkinci yarıya kötü başladık. Orta alanda sahaya yerleşemeyen Galatasaray, savunmada da basit hatalar yaptı. Barcelona ise bu hatayı affetmedi. 49. dakikada Pena’nın üst üste iki kurtarışının ardında, ceza alanında kalan topu Aubameyang gole çevirdi: 1-2. İspanyol temsilcisi bu golden sonra yarı alanımızdaki baskısını sürdürerek, bizi pas hatasına zorladı. Bunda da başarılı olduklarını söylemek yanlış olmaz. Topun hakimiyetini tamamen kendinde tutan İspanyollar, savunmamızı iyice yordu. Bunda orta alanımızın da oyundan düşmesinin büyük etkisi oldu. İki maçta da gücü doğrultusunda çok iyi mücadele eden Galatasaray, maalesef bir üst tura geçmeyi başaramadı. Rakibine 2-1 yenilen temsilcimiz, Avrupa Ligi’ne veda etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ