MENÜ

Teşekkürler çocuklar

Abone Ol Google News

Hırvatistan galibiyeti ile 2024 Avrupa Şampiyonası’nın kapılarını sonuna kadar aralayan Millilerimiz, final niteliğindeki maçta Letonya’yı konuk etti. Montella, Konya’da oynanan mücadeleye bir önceki karşılaşmadan tek farklı isimle çıkarken, İrfan Can’ın yerine Yunus’a forma verdi.

Haberin Devamı

Tek eksik goldü

İlk 20 dakikalık bölümde topa hakim olsak da tempoyu çok fazla yükseltmedik. Sabırlı bir oyunla, rakip yarı alana yerleşen Ay-Yıldızlılar, hazırlık pasları ile Letonya’nın açık vermesini bekledi. Sonra baskımızı artırırken, rakibimiz iyice geriye yaslandı. 22’de Yunus’un golü ‘VAR’ incelemesi sonrası, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 36’da Hakan kornerden ortaladı, Abdülkerim kafayı vurdu, top üst direkten döndü. 45+3’te Kerem ceza sahası içerisinde vuruşunu yaptı, kaleci son anda kornere tokatladı. İlk 45 dakikanın tamamında üstün bir oyun ortaya koyan ve net gol fırsatı yakalayan Millilerimiz, maalesef topu çizgiden geçirmeyi başaramadı.

Stresi atınca...

İkinci yarıya hem biz hem de Letonya birer değişiklikle başladı. Montella, Ferdi’yi kenara alıp Zaki’yi sahaya sürdü. Bu yarıda da topa hakim olarak taraftık. 58’de Cenk Özkaçar ceza sahasına çıkarttı, Yunus harika ve düzeltti müthiş vurdu: 1-0. Bu golden sonra Letonya kalemize çok etkili geldi. Birçok pozisyonda zor anlar yaşasak da kalemizi savunmayı başardık. 83’te Samet ortaladı, Cenk Tosun kafayı vurdu, farkı ikiye çıkarttık: 2-0. Millerimiz bu golle tüm stresini attı. 87’de Yusuf derinlemesine oynadı, Kerem harika bitirdi: 3-0. 90+2’de İsmail’in asistini değerlendiren Cenk Tosun, dördüncü golümüzü attı: 4-0. Maç boyunca disiplinden kopmayan, sahaya koyduğu futbolla galibiyeti sonuna kadar hak eden Ay-Yıldızlılarımız 4-0’lık galibiyetle Almanya biletini aldı. Montella bu maçta da yaptığı müdahalelerle galibiyette büyük bir rol oynadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ