MENÜ

Terim'in planı tuttu

Abone Ol Google News

Sezonun en kritik maçında Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Sarı-Kırmızılı takımda Fatih Terim güçlü rakibine karşı tecrübeli oyuncularından kurulu bir kadro ile sahaya çıktı. Beşiktaş ise beklenen on biri ile mücadeleye başladı.

Haberin Devamı

Tempoyu Galatasaray belirledi

Mücadele düşük tempoda başlarken Galatasaray orta sahada topu kontrol eden taraftı. Sarı-Kırmızılılar Fernandes ve Babel ile oyuna yön vermeye çalıştı. Terim’in takımı savunmada ise Ghezzal’ın bölgesine sıkı tedbir aldı. 11'de Babel, Fernandes’in pası ile ceza sahası içerisinde topla buluştu. Tecrübeli oyucu düzgün vurdu ve top ağlara gitti: 1-0. 38'de Beşiktaş, Donk ceza sahası içerisinde yaptığı faul sonrası penaltı kazandı. Topun arkasına Ghezzal geçti, 42'de skora dengeyi getiren golü attı: 1-1. 44'te Atiba, Falcao’yu ceza sahası içerisinde düşürünce hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Falcao, 45+1'de Galatasaray’ı bir kez daha öne geçirdi: 2-1. Galatasaray bu golle soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Baskıyı arttırdılar

Haberin Devamı

Galatasaray ikinci yarıda oyuna yön veren tempoyu belirleyen taraftı. Fatih Terim’in takımı ilk yarıya oranla daha etkili bir oyun ortaya koydu. Beşiktaş ise topu ileri taşımakta ciddi sorunlar yaşadı. Ghezzal ve Gökhan Töre oyuna bir türlü dahil olamadı. 56'da Saracchi net bir fırsattan yararlanamadı. 70’ten sonra Galatasaray topu Beşiktaş’a vererek karşılayan taraf oldu. Rakibinin üzerine gelmesi ile fırsat arayan Cim Bom'da 76'da Emre Kılınç ceza sahasında çıkarttı, Arda tamamladı ve fark ikiye çıktı: 3-1. 90 dakika boyunca maçın hakimi olan, takım halinde her şeyi doğru yapan Galatasaray, 3-1 kazanarak şampiyonluk umutlarını sürdürdü. Fatih Terim, sahadan istediğini alarak ayrıldı.

YORUM YAZ