MENÜ

Tek devrelik oyun yetmez

Abone Ol Google News

Galatasaray'ı Konya'da yine zorlu bir mücadele bekliyor. Antalya'da olduğu gibi Konya'nın da katı savunma yapması sürpriz olmaz. Sarı-Kırmızılılar, baskılı futbolunu bütün maça yaymak zorunda. Sadece bir devre ya da bölüm bölüm oynanan iyi futbol, bu maçta da 3 puan için yeterli olmayacaktır.

Haberin Devamı

Antalyaspor’la 0-0 berabere kalan Galatasaray bu sonuçla liderlik koltuğunu kaptırdı. Aslında mücadelenin ilk yarısında oyun anlamında birçok doğruyu sahaya yansıtan Sarı-Kırmızılılar rakibin katı savunmasını aşamadı. Konya karşısından da benzer bir durumun yaşanması muhtemel. Kadrosunda önemli eksikleri bulunan Konyaspor’un, Antalyaspor gibi katı savunma yapması sürpriz olmaz. Fatih Terim’in takımı bu kez hata yapmak istemiyorsa, takım organizasyonunu doğru yapmanın yanı sıra duran topları çok iyi kullanması gerekir. Çünkü duran toplar bu tip maçlarda kilidi açma konusunda son derece yardımcı olabilir. Galatasaray’ın şu ana kadar bu konuda başarılı olduğu söylenemese de duran topları iyi kullanacak teknikte isimlerinin yanı sıra bu ortaları değerlendirebilecek fizikte oyuncuları var. Terim’in öğrencileri yakaladığı fırsatları cömertçe harcamazsa galibiyete ulaşmaları sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

Orta saha çok önemli

Antalyaspor karşısında baskın bir futbol oynamasına karşın 3 puanı alamayan Galatasaray’ı yine zorlu bir mücadele bekliyor. Sarı-Kırmızılılar, Konya karşısında baskılı futbolunu bütün maça yaymak zorunda. Sadece bir devre ya da bölüm bölüm oynanan iyi futbol yeterli olmayacaktır. Özellikle orta saha oyuncularının performansları sonuca direkt etki edecektir.

İş Belhanda'ya düşüyor

Arda, Feghouli ve Emre Kılınç’ın yokluğunda Galatasaray’ın en yaratıcı oyuncusu durumunda olan Belhanda’ya bu maçta büyük iş düşecek. Yıldız oyuncu bu kez sorumluluk alır ve kendi klasını ortaya koyacak bir futbol ortaya koyarsa takımını rahatlatacaktır.

YORUM YAZ