MENÜ

Tarihi fark olabilirdi

Abone Ol Google News

Son lig maçında Pendikspor’u 2-0 yenen Galatasaray, iyi bir oyun ortaya koymasa da üç puanı almayı başarmıştı. Sarı-Kırmızılılar’ın bu kez rakibi ligin iyi kadrolarından birine sahip olan Adana Demirspor oldu. Gerek sakatlık, gerek yorgunluklar, gerekse hafta içerisinde oynanacak olan Kopenhag maçını düşünerek, Okan Buruk kadroda değişikliklere gitti. Sol bekte Barış Alper’e forma veren Buruk, Tete ve Kerim Demirbay’a da ilk on birde şans tanıdı. Sarı-Kırmızılılar maçın hemen başında topa hakim olmayı başardı. Orta alandan hızlı çıkan Galatasaray, kanatları etkili kullandı. Adana Demirspor da hızlı kontrataklarla rakip kalede pozisyon aradı.

Haberin Devamı

6’da Icardi vurdu, top kalecide kaldı. 21’de Kerem Aktürkoğlu ceza sahasına çabuk oynadı. Rakibinden kurtulan Boey düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0. Buruk’un öğrencileri bu golden sonra oyunu tamamen kendinde tutmayı başardı. 29’da Icardi ceza sahasına oynadı, ilk golün asistini yapan Kerem Aktürkoğlu farkı ikiye çıkarttı: 2-0. 32’de Mertens uzaktan vurdu, kaleci son anda kornere tokatladı. Uzatmada Nelsson’un ceza sahasında topa müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. 45+4’te atışı kullanan Niang, skoru değiştirdi: 2-1. İlk 45 dakika boyunca oyunun her bölümünde hızlı oynayan ve tempoyu yüksek tutan Galatasaray, skora ulaşmakta zorlanmadı ve soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Haberin Devamı

Gol kaçırma rekoru kırdılar

Galatasaray ikinci yarıya çok daha hızlı bir oyunla başladı. Sarı-Kırmızılılar başarılı tek paslarla Adana Demir kalesini ablukaya aldı. 47’de çok organize geldiler. Ceza sahası içerisinde bomboş pozisyonda topla buluşan Tete, zoru başardı ve pozisyondan yararlanamadı. Buruk’un öğrencileri 60’a kadar üç net pozisyondan sonuç çıkartamadı. Okan Buruk 65’te Kaan ve Zaha’yı oyuna skorken, Mertens ve Kerem Demirbay’ı kenara aldı. 68’de Tete vurdu, kaleci direğin dibinden kornere gönderdi. 70’te Tete bir net fırsattan daha yararlanamadı. Uzatma anlarında Bakambu yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. 90+5’te Icardi farkı tekrar ikiye çıkarttı: 3-1.

Galatasaray ikinci yarıda adeta gol kaçırma rekoru kırdığı maçtan, 3-1 galip ayrılmayı başardı. Buruk ve öğrencileri sezon boyunca süre gelen gol kaçırma sorununu çözebilmiş olsa, tarihi bir fark ortaya çıkabilirdi.

YORUM YAZ