MENÜ

Taktiksel çözülmeler var

Abone Ol Google News

Son 10 gün içerisinde hem Avrupa Ligi’ne hem de Ziraat Türkiye Kupası’na veda eden Galatasaray’da moraller bozuk. Bu süreçte ligde oynanan Antalyaspor karşılaşması kazanılsa da Sarı-Kırmızılılar rakibi karşısında vasatı aşamadı. Bu düşüşteki en büyük etken olarak formsuz oyucu sayısının fazla olması gösterilebilir. Fakat bu durum tabloyu tek başına açıklamaya yeterli değil. Çünkü Okan Buruk’un takımında taktiksel anlamda da çözülmeler olduğu görülüyor. Buruk’un kulübeden yeteri kadar destek alamaması da bir başka neden.

Haberin Devamı

Derbi önemli bir fırsat

Galatasaray’ın başını yerden kaldırabilmesi için derbi çok önemli bir fırsat. Sarı-Kırmızılılar Beşiktaş deplasmanından 3 puanla dönerse içerisinde bulunduğu türbülanstan çıkabilir. Tabii ki kazanmak için hem yıldız oyuncuların bireysel performansları hem de takım savunmasında hata yapmamak büyük önem taşıyor. Kaybedilmesi durumunda ise Buruk ve öğrencileri için ligin kalan maçları hiç de kolay geçmeyecektir. Ev sahibi Beşiktaş şampiyonluk yarışında iddiasını kaybetmiş olsa da kendi evinde bir derbi kazanarak hem gücünü ispatlamak hem de taraftarı ile barışmak isteyecektir. Bu sebeple Siyah-Beyazlılar çok farklı bir motivasyon ile sahada olacak.

Haberin Devamı

Kenetlenmek zorundalar

Okan Buruk, Galatasaray’ın başında çıktığı derbilerde başarılı bir performans gösterse de Dolmabahçe’de onu çok zor bir sınav bekliyor. Buruk, takımını saha içerisinde en iyi şekilde yönetmek zorunda olduğu gibi saha dışındaki tribün baskısının da üzerinden gelmeli. Sarı- Kırmızılılar kazanmak için tam anlamıyla kenetlenmek zorunda. Aksi takdirde onlar için dönüş yolu hiç de mutlu olmayabilir. 

YORUM YAZ