MENÜ

Son dakika sürprizi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ara transfer döneminin flaş takımı Konyaspor ve Fatih Terim ile tekrar çıkış yakalayan Galatasaray karşı karşıya geldi. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesi ilk maçına Galatasaray yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Oldukça tempolu başlayan maçta iki ekip de hücumsal bir futbolu tercih etti. İlk 10 dakikalık bölümde önce Konyaspor’dan Musa’nın, daha sonra da Galatasaray’dan Sinan’ın topu direkten döndü.

Eray boşa çıkınca...

İlk yarının ortalarına doğru oyunun kontrolünü eline geçiren Sarı-Kırmızılı takım, Linnes ile sağ kanadı kullanmayı tercih etti. Konyaspor ise kendi yarı alanında kalan taraftı. 29. dakikada gole yaklaşan Galatasaray’da Yasin’in vuruşunu kaleci son anda kurtardı. 40. dakikada ise Konyaspor’da Orkan faul atışında ceza sahasına ortaladı. Eray boşa çıkınca Linnes’e çarpan top Galatasaray’ın ağlarına gitti: 1-0. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Jahovic nefis vurdu

Galatasaray ikinci yarıya etkili başladı. 50. dakikada Belhanda ceza sahasındaki Sinan’a oynadı. Sinan çok sert vurdu ve top ağlara gitti: 1-1. Sarı-Kırmızılılar golden sonra da baskısını sürdürdü. 55’te Selçuk duran topta ceza sahasına ortaladı, Serdar rakip savunmaya rağmen kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-2. Skor avantajını eline geçiren Fatih Terim’in takımı tempoyu düşürdü. Kalitesi iyice düşen maçta oyuna sonradan giren Jahovic uzatma anlarında Koray’ın üzerinden kafayı vurdu ve maça denge getirdi. Zorlu maç 2-2’lik eşitlikle sonuçlanırken, Galatasaray rövanş öncesi az da olsa avantaj yakaladı.

YORUM YAZ