MENÜ

Sessiz ve golsüz derbi

Abone Ol Google News

Haftanın maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Koronavirüsü salgını nedeniyle, seyircisiz oynanan mücadeleye, Galatasaray orta alanda Seri-Lemina ve Belhanda ile başladı. Son haftaların formda ismi Ömer ise yedekti.

Haberin Devamı

Temposuz ilk yarı

Orta alanda topun kontrolünü sağlayan Fatih Terim’in takımı kanatları da etkili kullandı. 7’de Onyekuru kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamadı. 8. dakikada Seri kornerden ortaladı, Falcao kafayı vurdu top üstten auta gitti. Kontrataklarla pozisyon arayan Beşiktaş ise Burak’ı savunmanın arkasına attığı uzun toplarla buluşturmayı denedi. 26. dakikada Burak topu ağlara gönderdi, fakat hakemin kararı ofsayt oldu. 30’da Fegouli müsait pozisyonda vuruşunu yaptı, top Karius’ta kaldı. Bu dakikadan sonra iki takım da temposunu tamamen kaybetti. Seyircisiz maç iyice zevksiz hale geldi. İlk yarıda iki takım da gol atamayınca, soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Baskı gol getirmedi

Galatasaray ikinci yarıya BelhandaÖmer değişikliği ile başladı. Bu değişiklikle Sarı-Kırmızılılar orta alanının direncini artırdı. Daha az pas hatası yapan Terim’in takımı, rakip yarı alanda daha çok görüldü. 50’de Ömer serbest vuruştan ortaladı, Falcao ceza sahası içinde kafayı vurdu; top az farkla auta gitti. 55. dakikada N’Koudou sol çaprazdan vurdu, Muslera gole izin vermedi. 78’de ise Feghouli ceza sahasında inanılmaz bir fırsattan yararlanamadı. Son bölümde Galatasaray rakip yarı alana iyice yerleşse de skoru değiştiremedi. Onyekuru ve Fegouli ile önemli fırsatlar yakalamasına karşın, son hamleyi yapamayan Sarı- Kırmızılılar rakibi ile 0-0 berabere kalarak, bir puana razı oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ