MENÜ

Savunma sınıfta kaldı

Abone Ol Google News

Uluslar Ligi’nde Rusya ve İsveç’le aynı grupta yer alan milli takımımız ilk maçında Rusya ile karşılaştı. Yeni bir yapılanma içerisinde olan futbol Milli takımımız maça iyi başlamadı. Ay-Yıldızlılar, Rusya ataklarında savunmada aksadı. Özellikle rakibini uzun toplarında defansta kademe hataları bir hayli fazlaydı. Golde de savunma zafiyetini affetmeyen Cherysev takımını öne geçirdi. Hasan Ali ve Şener’in bireysel hataları da kalemizdeki tehlikeleri arttırdı. 40’ta Rusya savunmasını hata yaptı Serdar bunu iyi değerlendirip, skoru eşitledi. İkinci yarıda da savunmamız bir bütün olarak hareket edemedi. Aynı basit hatalar devam edince Dzyuba takımını tekarar öne geçirdi. Hem defansif oyuncu seçiminde hem de savunma kurgusunda yapılan hatalı tercihler mağlubiyette baş rol oynadı. Lucescu umarım bu sorunu bir an önce çözer. Aksi takdirde bu kabiliyetli kadroya yazık olabilir.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Lucescu kendi kulüplerinde de formsuz bir dönemde olan Şener ve Hasan Ali’yi ne dü∫ünülerek aynı anda forma verdi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Rusya adına ilk golü atan Denis Cheryshev. İlk yarı her yerde olan bu isim skora etki etti, görevini yaptı ve 79’da oyundan çıktı.

Maçın olayı

Milli maçın yayın hakkını son anda alan TRT’nin maçın ikinci dakikasında yayına girmesi.

Kısa mesaj

Artık yabancı kuralı üzerinden dönen kısır tartışmaları bir kenara bırakıp bahaneler üretmekten vazgeçmeliyiz. Eldeki kabiliyetli kadrodan nasıl takım yapılacağının çaresi bulunmalı.

YORUM YAZ