MENÜ

Şans tanımadı

Abone Ol Google News

Son lig maçında Samsunspor’u deplasmanda 2-0 mağlup eden Galatasaray, Başakşehir’i konuk etti. Sarı-Kırmızılılar’da Berkan oyuna sol bekte başlarken, yeni transfer Köhn yedekler arasındaydı.

Haberin Devamı

Baskı skor getirdi

Galatasaray ilk düdükle birlikte ön bölgede oynamaya başladı. 9’da Icardi ceza sahası dışından vurdu, top auta gitti. Sarı-Kırmızılılar kapanan rakibini açabilmek için uzaktan şutlara yönelirken, Mertens’in 18’deki vuruşu auta gitti. 25’te Muslera’nın uzun pasında Lima’nın indirdiği topu kapan Barış Alper, ceza sahası sol çaprazından vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. 31’de Mertens sert vurdu ve fark ikiye çıktı: 2-0. Baskılı ve disiplinli oyunu ile skora ulaşmayı başaran Okan Buruk ve öğrencileri soyunma odasına 2-0 önde giderken, oldukça rahattı.

Tempo düştü

Galatasaray ikici yarıya Kerem Aktürkoğlu-Zaha değişikliği ile başladı. Okan Buruk’un takımı bu yarıda tempoyu çok yükseltmedi. Topu kendinde tutan Sarı-Kırmızılılar’da 59’da sakatlanan Nelsson’un yerine Tete oyuna dahil oldu. Başakşehir ise 69’da üç oyuncu değişikliğine gitti. Çağdaş Atan bu müdahalesi ile takımının hücum gücünü artırmak istedi. Maçın ilk düdüğünden itibaren sahanın hakimi olan, rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Galatasaray, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Son haftaların en iyi oyunlarından birini sahaya yansıtan Okan Buruk’un ekibi liderlik koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ