MENÜ

Sadece adaylar değil onlar da yarışacak

Abone Ol Google News

Muhabirimiz Metin Karabaş, Galatasaray'daki başkanlık seçimine günler kala, her iki adayın öne çıkardığı stratejik isimleri analiz etti:

Haberin Devamı

Eşref Hamamcıoğlu, Adnan Öztürk ismini, Dursun Özbek ise Erden Timur ismini ön plana çıkararak oy potansiyellerini devreye sokmak istiyor. 11 Haziran’daki seçim sadece başkan adaylarının değil, Öztürk ve Timur’unda yarıştığı bir seçim olacak.

11Haziran’daki seçime kilitlenen Galatasaray, iki başkan adayı ile sandığa gidiyor. Uzun zamandır çalışmalarını sürdüren Eşref Hamamcıoğlu’nun ardından eski başkanlardan Dursun Özbek, Metin Öztürk ile birleşerek seçime girdi. Uzun süren mahkeme süreçlerinin ve belirsizliğin ardından Galatasaray yeni başkanını belirleyecek gibi görünüyor! İki güçlü başkan adayı ve iki güçlü liste ile sandığa giden Sarı-Kırmızılı camiada sonucu kestirebilmek mümkün değil. İki ismin de çok iyi hazırlandığı ve bu doğrultuda çalıştığı görülüyor.

4 bin üzeri katılım bekleniyor

Peki seçimin neticesine etki edecek unsurlar ne olacak? Şu ana kadar adaylar arasında dengenin bozulmadığı söylenebilir. 11Haziran günü sandığa gidecek üye sayısı bu yarışın sonucunu belirlemede etkili olacak. Kulislerde katılımın 4 bin ve üzeri olması bekleniyor. Öte yandan bu sayının genel olarak Galatasaray’daki seçime katılım adına kötü olmadığını söylemek mümkün. 3 bin üzeri bir oy kullanımının yarışı daha da zorlaştıracağı kesin.

Haberin Devamı

Öztürk'e Aysal'dan destek

Güçlü listelerin yanı sıra Hamamcıoğlu ve Özbek’in Sportif A.Ş.'de görev vereceği isimler de sonuca direkt etki edecek güçte. Eşref Hamamcıoğlu, Adnan Öztürk ile Dursun Özbek de Erden Timur’la yola çıkıyor. Adnan Öztürk camianın en önde gelen isimlerinden. Birçok kademede görev alan Öztürk, Galatasaray’ın hafızası durumunda ve oy potansiyeli çok yüksek. Öte yandan geçtiğimiz günlerdeU19 futbol takımının maçını Florya’da izleyen Adnan Öztürk’ün Burak Elmas, Ünal Aysal ve dolaylı olarak İnan Kıraç’ın desteğini aldığı biliniyor.

Gençler, Timur'u seviyor

Dursun Özbek ise bu göreve Erden Timur’u getirecek. Erden Timur ismi son yıllarda hem camianın hem de taraftarın büyük sempati duyduğu isim. Gerek stat isim sponsorluğu gerekse basketbol şubesine verdiği destekle bilinen Timur, genç üyelerin desteğini almış durumda. 11Haziran’daki seçim sadece başkan adaylarının yarıştığı değil, Öztürk ve Timur’un da yarıştığı bir seçim olacak.

YORUM YAZ