MENÜ

Özlenen Galatasaray

Abone Ol Google News

Son haftalarda kaybettiği puanlarla şampiyonluk yarışında oldukça dezavantajlı bir konuma gelen Galatasaray, Göztepe’ye konuk oldu. Fatih Terim, eksik ve cezalı oyuncuların yokluğunda beklenen kadro ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Kerem sahne aldı

Galatasaray maça iyi başladı. Oyunu ön bölgede oynayan Fatih Terim’in takımı kanat akınlarıyla, rakibi karşısında gol aradı. Özellikle Saracchi’nin bölgesini kullanmayı tercih etti. Göztepe orta alanı hızlı geçerek, tehlike yaratmayı düşündü. 9’da Burekovic ortaladı, Diabate harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Galatasaray savunmasında bu pozisyonda rakibini rahatsız eden bir oyuncu yoktu. Golden sonra yine ön bölgede oynamaya devam eden Terim’in takımı etkisini artırdı. Art arda yakaladığı duran toplardan netice alamayan Galatasaray’da beraberliği Kerem sağladı. 19’da Halil ceza sahasına hareketlenen Kerem’e çok güzel bir pas attı. Kerem bekletmeden vurdu: 1-1. 39’da bu kez Taylan, Kerem’e harika bir pas attı, ilk golde olduğu gibi ceza sahası sağ çaprazından vurdu: 1-2. İlk yarının son dakikalarında Halil ve Feghouli ile iki net fırsat yakalayan Sarı- Kırmızılı takım, belki de ilk yarıda istediği sonucu alabilirdi. Göztepe kalecisi İrfan Can takımın şansını ikinci yarıya taşıdı. Galatasaray uzun zaman sonra belirli bir organizasyon ve disiplin içerisinde oynadı ve hem oyun hem de skor üstünlüğünü aldı.

Haberin Devamı

Baskı golü getirdi

Sarı-kırmızılılar baskıyla Göztepe’yi kendi yarı alanında tutmayı başardı. 64’te Halil, Nwobodo’nun ceza sahası içerindeki müdahalesi sonrası yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Kerem takımının ve kendisinin üçüncü golünü attı: 1-3. 65’ten sonra tempo düşerken, oyuncu değişiklikleri ile de karşılaşma sık sık durdu. Karşılaşmanın genelinde oyuna hakim olan, uzun bir aradan sonra bir maçı domine eden ve takım halinde mücadele gösteren Galatasaray, sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılarak, zirve yarışında kalmayı başardı.

YORUM YAZ