MENÜ

Ozan'ı satmaktan korkmayın, ama...

Abone Ol Google News

Ozan Kabak henüz 18 yaşında gencecik bir çocuk. Fiziği, kabiliyeti ve gelişime açık karakteri ile kısa sürede ilk 11’in değişilmez ismi oldu. Ozan sadece Galatasaray’ın değil, ekonomik çıkmazda olan tüm Türk kulüplerinin de umudu oldu. Burada bir gerçeği de es geçmemek lazım. Fatih Terim’in tekrar Sarı-Kırmızılı takımın başına gelmesi genç oyuncunun dönüm noktalarından biri oldu. Terim, Ozan’ın sakatlığı nedeniyle sezon başı kampına katılamamasına rağmen her fırsatta ondan bahsetti ve planlarının arasında olduğunu dile getirdi. Tecrübeli teknik adam dediği gibi de yaptı ve Ozan’ı ilk 11’in değişilmez ismi yaparken diğer genç oyuncuları da kazanmanın yollarına gitti.

Haberin Devamı

Fırtına böyle kopuyor

Fakat gelinen noktada Ozan bir seçim yapmak zorunda bırakılıyor. Galatasaray Yönetimi 18’lik oyuncuya yeni sözleşme imzalatmak istiyor. Fakat bunu isterken birçok soru işaretine de neden oluyor. Sarı- Kırmızılı takımın başkanı Mustafa Cengiz, Ozan’ın sözleşmesinde 7.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi olduğunu ve birçok kulübün genç yıldız adayını istediğini fakat vermeye niyetli olmadıklarını söylüyor. Bunun ardından hem Galatasaray üzerinde hem de Ozan üzerinde baskılar başlıyor. Galatasaray resmi siteden yaptığı açıklamasında, “Genç oyuncumuz Ozan Kabak’ın sözleşme koşulları ile ilgili kulübümüz tarafından 4-5 ay önce başlatılan girişim, önce sonuçsuz bırakılmış, ardından temsilcileri tarafından devre arasına kadar zaman talep edilmiştir” diyor. İşte bundan sonra fırtına kopuyor.

Haberin Devamı

Ona ne teklif ettiniz?

Baştan söyleyeyim bu açıklama ile hem Galatasaray’a hem de Ozan’a zarar verdiniz. 18 yaşındaki kendi evladınızı ‘gitmek istiyor’ algısı yaratarak taraftarın önüne atmanız akıl almaz bir durum. Ayrıca bu açıklamadaki birkaç soru işaretini detaylı bir şekilde cevaplandırmanız gerekir. Örneğin: Ozan’ın menaceri ile 4-5 ay önce yaptığınız görüşmede nasıl bir sözleşme teklif ettiniz? Anlaşamadığınız noktalar neydi? Serbest kalma maddesi var mı yok mu? Çünkü sayın Cengiz var dese de kendisine yakın isimler yok diyor! Zamanında Gomis’i gönderirken taraftar tepkisinden çekindiğiniz için bir takım algılar yaratarak oyuncuyu hedef göstermiştiniz. Lütfen bunu Ozan’a yapmayın. Ve diğer genç oyuncuları da bu korku nedeniyle kaybetmeyin.

Yakışan bir uğurlama olsun

Menacerlerle işim gereği iletişimim olsa da mesafemiz her zaman bellidir. Ama Ozan’ın menacerliğini yapan kişiler Galatasaray’dan alacağı ücretten vazgeçip buna karşılık loca alarak borcunu silen kişilerdir. Sanırım bunu söylemek yeterli olur. Eğer yönetim Ozan’ı 7.5 milyon Euro’ya satarken tepki almaktan korkuyorsa korkmasın. Eğer bu paraya transfer gerçekleşecekse bu kötü bir alışveriş sayılmaz. Ozan genç ve gelişmekte olan ve yolu çok uzun bir oyuncu. Şu an onu almayı planlayan takımların birçoğu yatırım olarak görüyor. Bu yaştaki ve tecrübedeki savunma oyuncularının piyasa değeri hemen hemen zaten bu. Gelinen noktada artık ayrılığın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ama lütfen öz evladınıza yakışan bir uğurlama yapın. Yapın ki, diğer gençleri de kaybetmeyin.

Haberin Devamı
YORUM YAZ