MENÜ

Olağanüstü takım!

Abone Ol Google News

Metin Karabaş, Galatasaray'ın 23. şampiyonluğunun hikayesini anlattı:

Haberin Devamı

Cumhuriyetimiz'in 100. yılında bir kez daha mutlu sona ulaşmayı başaran Sarı-Kırmızılılar bu yolda oldukça zorlu dönemlerden geçti. Sezonun başlamasından kısa bir süre öncesinde başkanlık seçimine giden camia, mahkeme kararları nedeniyle bu süreçte uzun bir zaman kaybı yaşadı. Seçimi kazanan Dursun Özbek ve yönetimi göreve gelir gelmez önemli değişimlere gitti. İlk iş olarak Torrent’le yollarını ayıran Özbek, takımın başına Okan Buruk’u getirdi. Bir önceki sezon ligde hayal kırıklığı yaratan kadroda büyük değişime giden başkan Dursun Özbek transferin başına Erden Timur’u getirdi.

Eleştiriler hemen başlamıştı

Ligdeki ilk maçında Antalyaspor’a konuk olan Galatasaray 89. dakikada Gomis’in golü ile 1-0 galip gelmeyi başarsa da ortaya konan futbol oldukça kötüydü. Bir sonraki karşılaşmada kendi evinde Giresunspor’a 1-0 kaybeden Sarı-Kırmızılılar'da Okan Buruk için eleştireler de başlamıştı. Skor üretmekte zorlanan Galatasaray ligin ilk bölümünde Gomis’in attığı goller ve Muslera’nın kurtarışlarıyla ayakta kalmaya çalışıyordu. Geç kurulan kadrodan bir takım yaratmaya çalışan Buruk’un yerine geçebilecek hoca adayları yüksek sesle konuşulmaya başlanmıştı.

Haberin Devamı

Kaderi belirleyen maçlar...

Yıldızların takıma katılmasına rağmen uyum sorununu aşmakta zorlanan Galatasaray, Fenerbahçe’nin gerisinde kalırken yönetim bu süreçte Okan hocaya sahip çıkmayı sürdürüyordu. Fakat top çizgiyi geçmediği sürece yönetimin bu desteği çok uzun soluklu olmayabilirdi. Şampiyonluk yarışında kalabilmek için son derece kritik maçlara çıkacak olan Sarı-Kırmızılılar art arda Karagümrük, Beşiktaş ve Başakşehir ile karşılaşacaktı. Bu üç maç hem Galatasaray’ın bu sezonki kaderini hem de Buruk’un teknik direktörlük kariyerini belirleyecekti. Üç mücadeleden de galibiyetle ayrılan Aslan nefes alırken, oynanan futbol da büyük alkış topladı.

3-0'lık derbi galibiyeti!

Özellikle Beşiktaş ve 7-0 kazanılan Başakşehir maçları sonrası Okan hoca için yapılan tüm olumsuz eleştiriler yerini övgüye bıraktı. Başarılı teknik adam zirveyi Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup ederek yaptı. Sahaya sürdüğü on bir ve oyun planı ile derbiye damga vuran Buruk taraflı tarafsız herkesin takdirini almayı başardı. 14 maç üstü üste kazarak bu alandaki rekoru kıran Galatasaray artık şampiyonluğun en büyük adaylarından biriydi.

Krize izin vermedi

Kurulan geniş ve yıldızlarla dolu kadrodan müthiş bir takım yaratan Okan hoca kadro adaleti ile de takımında büyük saygı görüyordu. Buruk, en büyük sınavı Gomis ile yaşanan krizde verdi. 3-3 biten Fatih Karagümrük mücadelesi ardından Gomis’in Galatasaray formasını giymek istemediği söyleyen Okan Buruk yıldız oyuncuyu kadro dışı bırakmaya hazırlanırken diğer oyuncuların ricası ve Gomis’in özrü üzerine bu kararından vazgeçti. Takımdaki sinerjiyi bozmak istemeyen başarılı teknik adam bu krizin daha fazla büyümesine izin vermedi.

Gerçekçi oyun

Karagümrük beraberliğinin ardından Beşiktaş’a 3-1 yenilen Galatasaray’da savunmadaki zafiyetler ön plana çıkarken Okan Buruk da bir kez daha eleştirilerin odağındaydı. Son viraja giren Cim Bom, Başakşehir’i 1-0 yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı da başardı. Ligin kalan kısmında gerçekçi bir oyunla hata yapmayan Aslan, Ankaragücü’nü deplasmanda 4-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ