MENÜ

Nefes aldıran galibiyet

Abone Ol Google News

Son iki lig maçından da yenilgi ile ayrılan Galatasaray için, Göztepe karşılaşması kritikti. Zirve yarışından erken kopmak istemeyen Fatih Terim’in takımı, sahaya ideal onbiri ile çıktı.

Haberin Devamı

Bir Luyindama klasiği!

Galatasaray oyuna istekli başladı. Orta alanda topa hakim olan Terim’in öğrencileri hazırlık pasları ile rakip yarı alana yerleşse de topu son bölgeye taşımakta zorlandı. Göztepe ise kalabalık savunmasıyla kontrolü elden bırakmak istemedi ve rakibine alan bırakmadı. Konuk takım Halil’le pozisyon arasa da büyük bir tehlike oluşturamadı. 37’de Galatasaray gole çok yaklaştı. İrfan Can’ın hatalı pasında topla buluşan Halil ceza sahasına girdi. Boş pozisyondaki Feghouli’ye pasını vermeyen genç oyuncunun şutunu, savunma önledi. Ev sahibi takım net bir fırsattan yararlanamadı. 43’te ise Luyindama’nın klasikleşen hatalarına bir yenisi bu maçta da eklendi. Halil, Luyindama’dan kaptığı topu savunmanın arkasına uzun oynadı. Topla buluşan Ndiaye, Muslera’nın erken açılmasını fırsat bilerek, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. Galatasaray ilk 45 dakikada istekli gözükse de üretken değildi. Her haftaki akıl almaz hatalar tekrarlanınca da soyunma odasına 1-0 yenik gitmek kaçınılmaz oldu.

Haberin Devamı

Doğru oyun doğru hücum

Galatasaray ikinci yarıya golle başladı. 49’da Halil’in uzaktan vuruşunu kaleci İrfan Can elinden kaçırınca skora denge geldi: 1-1. Bu golle moral bulan Aslan yüklenmeye devam etti. 56’da Morutan ceza sahası sağ çaprazından vurdu ve top bir kez daha ağlara gitti: 2-1. 74’te Cicaldaou vurdu, İrfan Can son adan kornere çeldi. İkinci yarıda takım halinde daha doğru hücum eden Fatih Terim’in öğrencileri erken iki gol bularak moral buldu. Bireysel hatalar dışında iyi bir maç çıkartan Galatasaray, rakibini 2-1 mağlup ederek çok kritik bir galibiyet aldı.

YORUM YAZ