MENÜ

Ne de olsa Gomis!

Abone Ol Google News

Dünya Kupası sonrası ilk resmi maçında 1. Lig temsilcisi Keçiörengücü'nü ağırlayan Galatasaray, yedek ve asların birlikte görev aldığı maçı zor da olsa 82'de Gomis'in attığı golle kazandı ve Türkiye Kupası'nda adını son 16 turuna yazdırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Türkiye Ziraat Kupası 5. Tur mücadelesinde Keçiörengücü’nü konuk etti. Dünya Kupası arasından sonra ilk resmi maçına çıkan Sarı-Kırmızılılar maça iyi başladı. İlk düdükle beraber oyunu rakip yarı alana yıkan Okan Buruk’un takımı Barış Alper ve Rashica ile kanatları etkili kullandı. Torreira’nın da orta alandan verdiği destek ile baskısını arttıran Galatasaray önemli gol pozisyonları yakalasa da son tercihlerdeki hatalar nedeniyle skoru değiştirmedi. 17. ve 37. dakikalarda penaltı bekleyen Sarı-Kırmızılılar ile hakem aynı düşüncede değildi. 40’ta ise Torreira yerde kaldı hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Seferovic’in vuruşu yan direkten döndü. Buruk’un takımı ilk yarı boyunca oyunun tek hakimi olsa da topu ağlarla buluşturamadı.

Haberin Devamı

Hamleler sonuç verdi

İki takım da ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Galatasaray’da Torreira kenara gelirken Mertens oyuna girdi. Sarı-Kırmızılılar ön bölgede oynamaya devam etse de ileride çoğalmakta zorlandı. Keçiörengücü ise daha fazla pas hatası yapmaya başladı. 55’te Mertens içeri çıkardı, Emin kafayı vurdu top auta gitti. 71’de Okan Buruk bu kez iki değişiklikle takımına müdahale etti. 75’te Emin’in kafa vuruşu direkten döndü. Galatasaray son 10 dakikada daha fazla risk almaya başladı ve savunma güvenliğini ikinci plana attı. 82’de Kerem ceza sahasına yerden gönderdi, Gomis arka direkte tamamladı ve takımını öne geçirdi: 1-0. 86’da Olawoyin vurdu top yan direkten döndü. Cim Bom üstün oynadığı karşılaşmada golü geç bulsa da adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

YORUM YAZ