Milliler zorlanmadı
Haberin Devamı ›
Dünya Kupası Eleme Grubu’nda oynadığı üç maçtan sadece iki puan alan Milli Takımımız, Kosova’yı konuk etti. Avrupa Şampiyonası sonrası Fatih Terim tarafından kadroya alınmayan Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan bu mücadele ile tekrar Milli formaya kavuştu. Tabii ki bu sırlarla dolu ani affedilişin altında tam olarak ne var şu an için bilinmez ama bu isimlerle Terim arasında soğuk rüzgarların esmeye devam ettiğini söylemek mümkün. Antalya’daki kamp boyuncu aynı kareye girmeyen tarafların, barışmak için çok da gönüllü olmadıkları ortaydı.
Sadece dış şutlar!
Maça dönecek olursak Millilerimiz beklendiği gibi maça baskılı başladı. Özellikle orta alanı kontrol etmekte zorlanmayan Terim’in öğrencileri zayıf rakibini kendi yarı alanında tutmayı başardı. Kosova ise kontrataklarla kalemize gelmeye çalışsa da yanlış pas hataları rakibin birçok akınını başlamadan bitirdi. 19. dakikada Hakan Çalhanoğlu serbest vuruştan içeri ortaladı. Arka direkte bekleyen Mehmet Topal kafayı vurdu top direkten döndü.
24’te ise Volkan ™en ceza sahası içinde sağ çaprazdan vurdu, kaleci son anda kornere çeldi. İki dakika sonra ise Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışından sert vurdu. Yerden giden topu kaleci son anda kornere tokatladı.
30’da ise ilk yarının etkili ismi Hakan 25 metreden kullandığı serbest vuruşta direkt kaleyi düşündü, kaleci Ujkani yine başarılıydı. Millilerimiz kapanan rakip savunmayı dış şutlarla aşmaya çalışırken ceza sahasına girmekte zorluk yaşadı. Her ne kadar topa hakim olan taraf olsak da uzaktan atılan şutlar dışında tehlikeli bir arak geliştiremediğimiz bir gerçek. Özellikle Selçuk ve Oğuzhan’ın beklentileri karşılayamaması organize bir gol girişiminde bulunamamamızın en büyük sebebiydi. Uzatma anlarında ise Rashica’nın ortasında Berisha’nın vuruşunun yan direkten dönmesi büyük şans oldu bizim için. İlk yarı boyunca iki taraf da skoru değiştiremeyince soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.
Yunus hareket kattı
Fatih Terin ikinci yarıya sahada kaldığı sürece varlık gösteremeyen Oğuzhan’ın yerine Yunus Mallı’yı oyuna sokarak başladı. Bu değişiklikle Millilerimiz daha organize ve etkin ataklar yapmaya başladı. Ve 51. dakikada beklediğimiz gol geldi. Yunus sağ kanattan topu içeri taşıdı ve pasını Burak’a verdi. Ceza sahası içerisinde buluşan golcü oyuncu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Bu golle stersi üzerimizden atarken ikinci golü yapmakta zorlanmadık. 55’te Arda ceza sahasında Burak’ı gördü. Burak’ın vuruşu sonrası üst direkten dönen top Volkan’ın önünde kaldı. Volkan kolay pozisyonda farkı ikiye çıkartmayı başardı. 2-0. 15 dakikalık yüksek tempoda iki golü bulan Ay-Yıldızlılar rahat bir nefes aldı. 70’ten sonra oyunu yavaşlattık. Bu bölümde Kosova kalemize gelmeye çalışsa da çok başarılı olamadılar. Kritik mücadelede Kosova’yı 2-0 yenen Milli Takımımız bu galibiyetle Dünya Kupası’na katılma şansını sürdürdü.