MENÜ

Milliler farka koştu

Abone Ol Google News

Avrupa Uluslar Ligi’ndeki ilk maçında Faroe Adalarını 4-0 yenen Milli Takımımız ikinci maçında Litvanya’ya konuk oldu. Tarihinde ilk kez Litvanya ile karşılaşan Ay-Yıldızlılar'da, Kuntz kadroda önemli değişikliklere gitti.

Haberin Devamı

Erken goller rahatlattı

Maça iyi başlayan taraf bizdik. 2. dakikada Doğukan rakip savunmayı ekarte edip, vuruşunu yaptı ve 1-0 öne geçtik. 14’te Halil savunmanın arasına derinlemesine oynadı. Topu önüne alan Doğukan dar açıdan isabetli bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 0-2. İlk dakikadan itibaren oyunun hakimi olan Millilerimiz, ev sahibine hiç şans tanımadı. Erken bulduğumuz gollerle Litvanya’nın gardını düşürünce maç, antrenman havasına döndü. Ev sahibi ekip son bölümde daha fazla risk alıp hücumu düşünse de takım savunmasında hata yapmadık. Millilerimiz zorlanmadığı ilk 45 dakikayı 2-0 önde kapatmayı başardı.

Gol yağmuru

İkinci yarıya iki takım da iki değişiklikle başladı. Ay-Yıldızlılar bu yarıya da önde baskı ve hazırlık pasları ile başladı. Litvanya daha fazla hücumu düşünse de bunda etkili olamadı. 55. dakikada hakem VAR incelemesi sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Serdar sert vurdu ve Ay-Yıldızlılar skoru 3-0’a getirdi. 60’ta sağ taraftan gelen ortaya Ozan kafayı vurdu top üstten auta gitti. 60’tan sonra Litvanya daha organize ataklar yaptı. 81’de Mert, Serdar’a oynadı. Başarılı oyuncu kendisinin ikinci, Millilerimizin dördüncü golünü attı: 0-4. 89. dakikada Kerem arka direkteki Yunus’a oynadı. Yunus müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 0-5. 90’da ise bu kez Halil skoru değiştiren isim oldu: 0-6. Bu gol aynı zamanda maçın da skoru oldu. İlk yarıda erken bulduğu gollerle rahatlayan Ay-Yıldızlılar etkili futbolunu ikinci yarıda da devam ettirdi. Teknik direktör Kuntz birçok oyuncusunu dinlendirmesine rağmen Millilerimiz sahadan farklı galibiyetle ayrılmayı başararak önümüzdeki maçlar için de umut verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ