MENÜ

Lider hata yapmadı

Abone Ol Google News

Son lig maçında Kasımpaşa’yı yenerek zirvede kalan Galatasaray, Alanyaspor’a konuk oldu. Bir önceki maçta iyi performans gösteren Luyindama ve Etebo’ya ilk onbirde şans veren Fatih Terim, cezası biten Arda’ya da forma verdi.

Haberin Devamı

İlk yarıda bitebilirdi

Karşılaşma son derece yüksek bir tempoda başladı. 5’te Mohamed ceza sahası içinde vurdu, top direkten döndü. 12’de Onyekuru net bir fırsattan yararlanamadı. Hücumda etkili olan Alanyaspor’da da 17’de Salih’in topu direkten döndü. 18’de ise Emre Kılınç takımı öne geçiren golü attı: 1-0. Golden sonra ev sahibi takım daha fazla önde oynamaya başladı. Bu bölümde Galatasaray geriye yaslandı. Son on beş dakika ise Sarı-Kırmızılılar toparlandı. Onyekuru ile net bir fırsattan daha yararlanamayan Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde gitti. Aslan, yakalamış olduğu fırsatları daha iyi değerlendirebilseydi ilk yarıda işi bitirebilirdi.

Takım mücadelesi

İkinci yarı da yüksek tempoda başladı. İlk yarıda skor üstünlüğünü alan Galatasaray, bu devrede topu daha da rakibine verdi. Alanyaspor özellikle 60’tan sonra baskısını artırsa da Galatasaray takım savunmasında başarılıydı. 70’ten itibaren Alanya’nın baskısı iyice artı. Bu anlarda da Sarı-Kırmızılılar takım savunmasında sıfır hata ile oynadılar.

Haberin Devamı

Luyindama ve Marcao ikilisinin yanı sıra, Muslera da harikalar yaratınca, Alanya’nın baskısı sonuç vermedi. İkinci yarıda büyük baskı yemesine rağmen takım olarak mücadele eden Galatasaray, zorlu deplasmandan 1-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

YORUM YAZ