MENÜ

Kupa Aslanı

Abone Ol Google News

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ve Akhisarspor, Sivas’ta karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılı takımda Fatih Terim, Nagatomo, Donk ve Fernando’yu dinlendirmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Tempo düşüktü

Karşılaşmaya iki takım da önde oynamayı tercih ederek başladı. Galatasaray orta alanda etkili olurken, Akhisarspor oyunu kanatlara yönlendirmeyi tercih etti. Sarı- Kırmızılılar topa hakim olan taraf olsa da, son bölgede etkili olmadı. Onyekuru ve Diagne ile önemli pozisyonlara giren Terim’in takımı skoru değiştiremedi. Akhisarspor ise ilk yarı boyunca fazla efor harcamadan maça ortak oldu. Pozisyon olarak kısır geçen ilk yarıda, futbol kalitesi adına olumlu şeyler söylemek imkansızdı. İki ekip de skor üretemeyince soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Nefes kesti

Mücadelenin ikinci yarısında Galatasaray daha tempolu oynadı. Dakika 52’de Onyekuru ceza sahasına girerken şutunu vurdu, kaleci Fatih son anda temas etti ve top direkten döndü. 56’da ise Akhisarspor etkili geldi. Güray, Luyindama’dan çok güzel sıyrıldı ve ceza sahasındaki Manu’ya oynadı. Manu düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golden sonra Galatasaray daha fazla risk aldı. 65. dakikada Barbosa, Linnes’i ceza sahası içerisinde düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Diagne’nin vuruşunu Fatih çıkarttı. 80’de ise Lopes, Diagne’yi ceza sahasında düşürdü hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına bu kez Sinan geçti ve skora denge geldi: 1-1. Golden sonra Galatasaray, on kişi kalan rakibi karşısında baskısını artırdı. 88. dakikada Feghouli ceza sahası içerisinde topa dokundu ve skoru 2-1’e getirdi. Uzatma anlarında Belhanda ortaladı, Diagne kafayı vurdu ve fark ikiye çıktı: 3-1. Galatasaray bu golle Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ