MENÜ

Krizi fırsata çevirdiler

Abone Ol Google News

Galatasaray, milli ara ile birlikte gerek sakatlık gerekse koronavirüs vakaları nedeniyle kadrosunun omurgasını oluşturan oyunculardan yoksun kaldı. Zaten hem sahadaki oyun hem de bireysel performans olarak düşüş yaşayan Sarı-Kırmızılılar için her şeyin daha da zor olması beklemiyordu. Kalecisinden, savunmasına, savunmasından orta sahasına hatta forvetine kadar bambaşka bir kadro ile sahaya çıkmak zorunda kalan Fatih Terim’in takımının bu süreci zirve yaparak tamamlaması beklenmedik bir durumdu. Kadroda fazla forma şansı bulamayan oyuncuların yanı sıra en ufak fırsatı değerlendirmek isteyen genç oyuncular bambaşka bir tablo çıkarttı ortaya.

Haberin Devamı

Dar kadroyu genişletti

Linnes’in yükselişi, Donk’un soğukkanlılığı ve kaptanlığı, Feghouli’nin direksiyona geçmesi, Diagne’nin takımı için oynamaya başlaması derken Galatasaray hem oyun hem de saha sonuçları açısından zirveye çıktı. Tabi ki burda zor durumda formanın hakını veren Fatih Terim’in oyuncularına güvenmeye devam etmesi ve ‘hak eden oynar’ mesajını öğrencilerine vermesi bu başarıda önemli rol oynadı. Artık Galatasaray’da her oyuncunun bildiği şey ‘ben formanın hakkını verirsem sahada kalırım’ oldu. Terim ve takımı kadro krizini fırsata çevirerek belki de dar gibi kadroyu son derece geniş hale getirdi. Bu da başarıyı getirecek ana etkenlerden biri.

Haberin Devamı

Kritik transfer dönemi

Florya ve Galatasaray yönetimi ocak transfer dönemi için hemfikir durumda. Gönderilecek ve takviye edilecek isimler belli. Geldiği günden bu yana sakatlıktan kurtulamayan bunun yanısıra maaş yükünde en üst sırada olan Falcao ile yolların ayrılması planlanıyor. Yabancı oyuncu takviyesi için kontenjan açabilmek için Sekidika’nın da kiralanması öncelikli durumda. Luyindama’ya da istenen seviyede bir teklif gelirse Sarı-Kırmızılı yönetimin buna hayır diyeceğini düşünmüyorum. Eğer yönetim bu sefer gönderme konusunda başarılı olabilirse başta Onyekuru olmak üzere kanat, orta saha ve forvet olmak üzere üç transferin yapılması planlanıyor. Öte yandan Terim’in genç ve yerli operasyonu da süreceğe benziyor. Bursaspor’dan Ali Akman ve Düsseldorf’tan Kenan Karaman liste başı isimler. Galatasaray yönetimi iyi bir ocak ayı transfer dönemi geçirirse mutlu sona ulaşmak onlar için daha kolay olacaktır.

YORUM YAZ