MENÜ

Kriz gölgesinde kırılma maçı!

Abone Ol Google News

Başkan'ın son dönemdeki çıkışları, yönetim ve camia içindeki bölünmeler, teknik heyet ve takımdaki rahatsızlıklar, üst üste yaşanan puan kayıpları ve bunlar yetmiyormuş gibi kadrodaki eksikler... Galatasaray, tüm bu kriz sürecinin gölgesinde, Göztepe deplasmanında belki de şampiyonluk yolundaki "Tamam ya da devam" maçına çıkıyor.

Haberin Devamı

Son haftalarda kaybettiği puanlarla zirve yarışındaki iddiasını nerdeyse tamamen kaybeden Galatasaray, Göztepe’ye konuk oluyor. Fatih Terim’in takımı şampiyonluktaki az olan şansını sürdürebilmek için mutlaka 3 puan almak zorunda. Fakat bu çok da kolay görünmüyor. Takımın son haftalardaki kötü performansı, bireysel hataların devamı bu deplasmana da yansırsa Galatasaray’ın bir hüsran daha yaşaması sürpriz olmaz. Haftalardır sakat, cezalı ve korona olan oyuncularının yokluğunda Fatih Terim bu kez de forvette sorun yaşayacak. Falcao’nun sakatlığı, Mohamed'in koronaya yakalanması ve Babel’in cezalı olması nedeniyle ileri uçta Halil ya da Oğulcan ikilisinden birinin tercih edilmesini zorunlu kılıyor.

Haberin Devamı

Nasıl motive edeceksiniz?

Aslında oyuncuların formsuz ve moralsiz olmasından, kadroda eksiklerin fazlalığından çok Galatasaray’ın içinde bulunduğu kriz ortamı asıl olumsuz etken olarak görünüyor. Mustafa Cengiz’in GSTV’de oyuncularına ‘şeref ve haysiyet’ hatırlatması yapmasının etkisi Florya’da henüz geçmemişken yine Cengiz’in, Fatih Terim ve Donk’u hedef alan söylemlerinin basına yansıması ipleri tamamen kopardı. Yaşanan bu sürecin ardından futbolculara ‘siz sahaya odaklanın’ demekle motive edemezsiniz. Mevcut şartlarda Galatasaray her zamankinden daha zor bir maça çıkacak. Umutlu olmak için pek neden gözükmüyor.

Bu süreçte ne yaşandı?

Galatasaray, son yıllarda yaşanan en büyük krizin gölgesinde, zorlu Göztepe deplasmanına çıkıyor. Başkan Mustafa Cengiz'in takımı hedef alan, "Futbolcuların şeref ve haysiyetlerini hatırlamaları gerekiyor. Adamların ipinde değil" sözleri ve sonrasında yayınlanan, yönetim tarafından yalanlansa da, Florya'da ciddi yaralar açan, "Donk'un seks partilerinden bıktık... Fatih Terim bir ABD'de bir Bodrum'da..." gibi ithamlar, kulüpte tam anlamıyla ortalığı karıştırdı. Teknik patron Fatih Terim ve öğrencilerinin, Göztepe karşılaşmasının öncesi veya sonrasında bu yaşananlara nasıl bir tepki koyacağı büyük merak konusu. Ancak olası bir puan kaybı ve protesto halinde, krizin daha da derinleşeceğini kestirmek güç değil.

YORUM YAZ