MENÜ

Kriz Aslan'ı yordu

Abone Ol Google News

Ligde Gençlerbirliği’ni 6-0 yendikten sonra Ziraat Türkiye Kupası’nda Yeni Malatyaspor’u penaltılarla eleyen Galatasaray derbiye moralli çıkacak. Sarı-Kırmızılılar’da bu iki maçta istenilen sonuçlar alınmış olsa da özellikle kupa mesaisinin uzaması yorgunluğa neden oldu. Ama camia için asıl yorucu olan konunun Fatih Terim ile Mustafa Cengiz arasında iplerin bir kez daha gerilmesi oldu. Takım bir yandan derbiye hazırlanırken diğer yandan da bir istifa ya da görevden alınacak mı sorusunun cevabına odaklandı.

Haberin Devamı

Arda takıma yardımcı oldu

Her ne kadar kriz şu an için aşılmış görünse de her iki taraf da buraya yoğun bir zaman ve enerji harcamış oldu. Fakat oyuncuların antrenmanlardaki hırsı ve pozitif enerjisi takımın bu gerilimden olumsuz etkilenmediğini gösteriyor. Çalışmalarda başta Arda olmak üzere diğer tecrübeli oyuncular derbi için tüm takımda olumlu hava yakalanmasına katkıda bulundu.

Kilit nokta orta saha

Derbi için taktiksel çalışmalarını son güne kadar sürdüren Fatih Terim kadroda birkaç dokunuşa gidebilir. Tecrübeli teknik adam özellikle savunma kurgusunda Marcao - Luyindama ikilisi üzerinde duruyor. Şener ise defansın sağı için bir adım önde. Sakatlıktan kurtulan Feghouli için de son kararı maç saati verecek Terim’in taktiksel çalışmalarda tecrübeli oyuncuyu denediği biliniyor. Fatih hoca burada Oğulcan ve Feghouli arasında bir karar verecek. Fatih Terim kadroda her ne kadar değişiklikler yapsa da taktiksel olarak sezon başından bu yana çalıştığı sistemi uygulamaya çalışacak. Terim’in takımının kilit noktası orta saha olacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ