MENÜ

Kritik kayıp

Abone Ol Google News

Yoğun bir maç trafiğinden geçen Galatasaray, Sivasspor’a konuk oldu. Kadrosunda önemli eksikleri olan Sarı-Kırmızılılar’da sakatlıkları bulunan Icardi, Sanchez, Boey ve Kaan’ın yanı sıra Afrika Kupası’ndaki Ziyech ve Bakambu takımlarını yalnız bıraktılar. Savunmanın sağında Boey’den sonra Kaan’ın da sakatlanmasının ardından, Okan Buruk’un formayı genç oyuncu Ali Turap’a verdi.

Haberin Devamı

Daha farklı olabilirdi

Karşılaşmanın ilk düdüğü ile birlikte orta alana hakim olan Sarı-Kırmızılılar, Kerem Aktürkoğlu ve Mertens ile hücumda son derece etkiliydi. İlk 25 dakikalık bölümde Kerem Aktürkoğlu net bir fırsattan yararlanamazken, bir topu da direkten döndü. Mertens’in de bir topu direkten dönünce, Galatasaray çizgiyi bir türlü geçemedi. Deplasmanda olmasına ve eksik bir kadro ile mücadele etmesine rağmen Buruk’un öğrencileri, sahanın hakimi olan taraftı. İlk yarının uzatma anlarında Zaha ceza sahasına oynadı, Kerem Demirbay vurdu takımını öne geçirdi: 0-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi. İlk 45 dakikada birçok pozisyona girmesene rağmen bir gol çıkartabilen Galatasaray, daha farklı bir skoru kaçırdı.

Haberin Devamı

Geri çekildiler

İkinci yarı ilk devreye oranla daha tempolu başladı. Bulduğu golle karşılayan taraf konumuna geçen Galatasaray, rakibini orta alanda tutmaya çalıştı. Sivasspor ise daha fazla hücumu düşünürken, kanatları etkili kullanmak istedi. Bu anlarda ise Okan Buruk’un takımı defansta hata yapmadı. Ev sahibi son bölümde baskısını artırdı. 86’da Kerem Demirbay’ın eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Koita topu ağlara gönderdi: 1-1. İlk 45 dakikada girdiği net fırsatlardan yararlanamayan Galatasaray, ikinci yarıda etkinliğini kaybetti. Uzatma anlarında Ali Şaşal kalesinde devleşince karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

YORUM YAZ