MENÜ

Kritik kayıp

Abone Ol Google News

Başakşehir’in mağlubiyetinin ardından son derece kritik bir maça çıkan Galatasaray, Konyaspor’a konuk oldu. Sakatlığı bulunan Marcao’nun yanı sıra Linnes’i 21 kişilik kadroya almayan Fatih Terim herhangi bir sürprize imza atmadı.

Haberin Devamı

Sonu gelmedi

İlk dakikalardan itibaren topa hakim olan Galatasaray, oyuna yön veren taraf oldu. Konyaspor yarı alanına yerleşen Sarı-Kırmızılılar Onyekuru’nun görev yaptığı kanadı etkili kullandı. Ev sahibi ise savunmada kalmayı tercih etti ve kontrataklarla pozisyon aradı. Kapanan rakibi karşısında son bölgeye girmekte zorlanan Fatih Terim’in takımı uzaktan şutlara yöneldi. 18. dakikada Feghouli’nin şutu üstten auta gitti. 27’de Galatasaray’ın tehlikeli atağında Fernando kale ağzında dokunamadı, top auta gitti. İlk yarısını Sarı-Kırmızılılar’ın oyun olarak üstün oynadığı mücadelede soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Savunmayı açamadılar

İkinci yarı da benzer bir tempo ve oyunla başladı. Galatasaray yine topa sahip olsa da gol yollarında çözüm üretmekte zorlandı. 65’te Diagne çok net bir pozisyondan yararlanamadı. 72. dakikada Jevtovic vurdu, Muslera son anda köşeden kornere tokatladı. Kapanan Konya savunmasını açamayan Fatih Terim, 75’te iki değişikliğe gitti. Tecrübeli hoca, Belhanda’nın yerine Emre Akbaba’yı, Onyekuru’nun yerine ise Mitroglou’nu sahaya sürdü. Fakat bu değişiklikler de gol atamama sorunu çözemedi. Galatasaray maç boyunca oyuna hakim olsa da skoru değiştiremedi. Konya deplasmanından 0-0’lık beraberlikle dönen Sarı- Kırmızılılar liderlik fırsatını değerlendiremedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ