MENÜ

Kritik galibiyetin şifreleri

Abone Ol Google News

Kasımpaşa mücadelesi öncesi meteorolojinin yaptığı uyarılar maçın çok zorlu hava ve zemin şartlarında oynanacağına işaret ediyordu. Beklendiği gibi de oldu. Galatasaray stat görevlileri iki gün boyunca tüm tedbirleri alıp hazırlıklarını yapsa da zeminin bozulmasına engel olamadı. Uyarıları dikkate alan Fatih Terim de son derece başarılı bir strateji izledi.

Haberin Devamı

Topla oynamak yerine...

Bu şartlarda pas yapmanın ve oyun kurmanın imkansız olacağını bilen Terim, teknik kapasitesi yüksek, topla oynamayı daha çok seven bir kadro yerine, fizik gücü yüksek bir 11'le sahaya çıktı. Luyindama ve Etebo tercihlerinin doğruluğu, bu oyuncuların gösterdikleri başarılı performans ile görüldü. Terim aynı zamanda Taylan ve Onyekuru gibi yorgun oyuncularını da dinlendirmiş oldu. Kadro tercihinin yanı sıra uzun pasa ve şuta dayalı taktik anlayışı da saha koşulları doğrultusunda son derece gerçekçiydi.

O an, çok şey anlatıyor

Terim’in karşılaşma öncesi belirlediği kadro ve taktiksel anlayış, Muslera’nın hatası sonrası yenen golle sekteye uğrasa da tecrübeli teknik adam 72. dakikada yaptığı değişikliklerle ibreyi yine Galatasaray’a döndürdü. Özellikle Donk ve Onyekuru, çok önemli katkılar yaptı. Tabii ki maçın kazanılmasında en büyük etkenlerden biri de sahadaki oyuncuların zorlu şartlara rağmen son düdüğe kadar galibiyeti istemesiydi. Takım olarak mücadele eden ve vazgeçmeyen Galatasaray, doğru planlama ile üç puana ulaştı. Penaltı atışı öncesi Marcao ve Onyekuru’nun penaltı noktasını elleriyle temizleme çabası aslında çok şeyi anlatıyordu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ