MENÜ

Kötü başlangıç

Abone Ol Google News

İlk hazırlık maçını Avusturya kampında yapan Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, Leipzig’e 3-2 yenildi. Sarı-Kırmızılılar’ın gollerini 28ve 89’da Babel atarken, Alman ekibinin sayılarını 57’de Halstenberg, 58’de Poulsen, 59’da da Augustin kaydetti.

Haberin Devamı

Yeni sezon çalışmalarını Avusturya’da sürdüren Galatasaray ilk hazırlık maçında Leipzig ile karşılaştı. Eksik bir kadro ile kampa başlayan Sarı- Kırmızılı takımda yeni transferler Babel, Jimmy Durmaz ve Adem sahaya ilk 11’de çıktı. Maçın hemen başında Leipzig art arda iki pozisyonda gole yaklaştı. Galatasaray’ın sağ tarafını iyi kullanan Alman ekibi bu anlarda İsmail’i geçemedi. Fatih Terim’in takımı bu bölümün ardından toparladı. Selçuk ve Babel ile etkili olan Galatasaray rakip kalede daha fazla görüldü. 28’de Mariano ortaladı Babel ceza sahası içerisinde kafayı vurdu ve top ağlara gitti: 1-0. Galatasaray ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Sarı-Kırmızılılar’da Linnes, Şener ve Yunus oyuna dahil oldu. Bu devrede fizik olarak düşüş yaşayan Terim’in takımında bireysel hatalar çoğaldı. 57’de Halstenberg serbest vuruştan kaleyi düşündü, baraja çarpan top ağlara gitti: 1-1.

Haberin Devamı

Bireysel hatalar...

58’de Leipzig’de bu kez Poulsen sahneye çıktı ve takımını öne geçirdi: 1-2. Alman ekibi savunmadaki hatalarımızı iyi değerlendirdi. 59’da Augustin farkı ikiye çıkarttı: 1-3. 89. dakikada Erencan, Leipzig savunmasının hatasını iyi değerlendirdi ve araya girerek topu kazandı, kaleye parelel giden vuruşunda son olarak Babel tamamladı ve fark bire indi: 3-2. İkinci yarıda fizik olarak rakibinin gerisinde kalan Galatasaray’da bireysel hatalar da çoğalınca Leipzig sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

NASIL OYNADILAR?

Babel: İlk yarıda çok istekli ve çalışkandı. Hem kanatta hem de ileri uçta oynayan Babel iyi bir maç çıkarttı.

Jimmy Durmaz: İlk maçında sırıtmadı. Diri oluşu ve çalışkanlığı ile dikkat çeken Jimmy daha iyi olacaktır.

Adem Büyük: Dağınık, savruk ve heyecanlıydı. Zamana ihtiyacı var.

Şener: İkinci yarıda oyuna giren Şener sağ kanattan ataklara destek verse de vasatı aşamadı.

Yunus: Yunus da ikinci yarıda oyuna giren isimlerden. Genç oyuncu beklentilerin uzağında kaldı.

Erencan: 70. dakikada oyuna girdi. İkinci golde büyük katkısı vardı. Süre olarak fazla şans bulamasa da iyi bir maç çıkarttı.

Mustafa Kapı: Son on dakikada oyuna dahil olan Mustafa orta alanda iyi çalıştı. Genç oyuncu gelişimini sürdürürse daha fazla süre alacaktır.

Ozornwafor: Yeni transfer son bölümde oyuna girerken fiziği ile dikkat çekti. Oyunda kaldığı sürede hata yapmadı.

YORUM YAZ