MENÜ

Kolay olmayacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, son yedi final maçının belki de en zoruna çıkacak. rakip, küme düşme hattındaki Gençlerbirliği olacak. özellikle orta sahaya büyük iş düşecek ve 3 puan için öncelikle sabırlı bir oyun anlayışı şart

Ligin son bölümüne oldukça formda giren Galatasaray, geçtiğimiz hafta çok iyi bir futbolla Trabzonspor’u skor olarak daha farklı bitebilecek maçta 2-1 mağlup etti. Haftalardır ‘Galatasaray’ın fikstürü çok zor’ algısı bu galibiyetten sonra da devam ediyor. Bu konu hakkında kısa bir açıklama yapan Fatih Terim, ‘Kime göre neye göre zor’ diyerek bu algıya katılmadığını dile getirmiş oldu. Taraftarı, oyuncusu ve teknik ekibi ile ligin en formda takımı olan Sarı- Kırmızılılar son yedi final maçından belki de en kritiğine çıkacak. Ankara’da Gençlerbirliği’ne konuk olacak Terim ve öğrencileri bu maçtan galibiyetle ayrılırsa onları tutmak artık çok daha zor olur.

Umutları azalacak

Ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği’nin çıkış yakalamak için bu mücadeleyi beklediği kesin. Şu anki konumlarını hakkedecek kadar kötü bir takım olmayan Ankara temsilcisi kendi evinde Galatasaray’a zorluk çıkartma potansiyeline sahip. Sarı-Kırmızılılar’ın buradan üç puanla ayrılabilmesi için öncelikle sabırlı olması gerekiyor. Bu maçta da bütün yük orta alanda olacak. Ve başta kanat oyuncuları olmak üzere Gomis’in de her zamankinden fazla merkeze yardım etmesi gerekecek. Başakşehir ve Beşiktaş’ın kazandığı haftada Terim ve öğrencileri İstanbul’a üç puanla dönerse rakiplerinin umutları biraz daha azalacak. Kalan maçlara bakıldığında bu karşılaşmanın Başakşehir ve Beşiktaş mücadelelerinden daha zor geçeceğini düşünüyorum.

Kısa mesaj

Başakşehir ve Beşiktaş’ın haftayı üç puanla kapatmış olması kuşkusuz maç boyunca Galatasaraylı oyuncuların aklının bir köşesinde duracak. Yapılması gereken ise 90 dakika boyunca sabırlı olup içsel baskıdan uzak kalmak.

Ön plana kim çıkar?

Zorlu maçta orta alana büyük iş düşecek. Galatasaray’ın en büyük şansı ise bu bölgede oynayan oyuncuların formda olması. Maçta bir kişiden çok orta alanın bütünlük içinde olursa rakiplerini zaafiyete uğratabileceğini düşünüyorum.

Bu istatistiğe dikkat!

Gençlerbirliği, ligde Galatasaray’ı dokuz maçtır yenemiyor (3B 6M). Ankara ekibinin Galatasaray karşısındaki son galibiyeti Mart 2013’te gelmişti. O maçta Galatasaray’ın başında Fatih Terim yer alıyordu.

YORUM YAZ