MENÜ

Kilit nokta orta saha

Abone Ol Google News

Fatih Terim’in ekibi, Trabzonspor karşısında da Göztepe maçındaki gibi orta alanda etkili olmak zorunda. Taylan, Gedson, Emre Kılınç ve Kerem yükün büyük bölümünü omuzlamak durumundalar. Sadece hücumda iş yapmak yetmez, rakibin kanat oyuncularını da durdurmalılar.

Haberin Devamı

Göztepe’yi 3-1 mağlup eden Galatasaray şampiyonluk umudunu sürdürdü. Haftalardır yaşadığı puan kayıpları ve oynadığı kötü futbol nedeniyle eleştirilen Sarı-Kırmızılılar İzmir’de galip gelirken ortaya da iyi bir oyun koydu. Orta alanı rakibinden alan ve takım oyununu maçın büyük bölümüne yayan Fatih Terim’in öğrencileri uzun bir aradan sonra şampiyonluğa oynayan bir takım görüntüsü verdi. Tabi Göztepe galibiyeti sadece bir başlangıç olarak görülebilir. Kalan tüm maçları final niteliğinde olan Sarı-Kırmızılılar’ın hata yapma şansı yok.

Bireysel hata olmamalı

Terim’in ekibi, Trabzonspor karşısında da yine orta alanda etkili olmak zorunda. Taylan, Gedson, Emre Kılınç ve Kerem bu mücadelede yükün büyük bölümünü omuzlamak durumundalar. Bu karşılaşmada orta saha oyuncularının sadece hücumda etkili olması yetmeyebilir. Özellikle rakibin kanat oyuncularını bu alanda durdurmak zorundalar. Savunma kısmı sadece Saracchi ve Şener’e kalırsa kaleyi savunmak çok zor olacaktır. Tabi Marcao ile Luyindama’nın da sezon boyu sık sık yaptıkları bireysel hataları yapmamaları gerekiyor. Galatasaray, Göztepe mücadelesindeki oyunu biraz daha geliştirirse, kritik virajı 3 puan alarak dönebilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ