MENÜ

Kaldığı yerden devam

Abone Ol Google News

Ligin ikinci devresinin ilk maçında Giresunspor’u konuk eden Galatasaray, sahaya oldukça eksik bir kadro ile çıktı. Sarı-Kırmızılılar için tek olumlu gelişme ise Boey’nin uzun süren sakatlığının ardından kendine ilk on birde yer bulmasıydı.

Haberin Devamı

Sahada gezindiler

Sarı-Kırmızılılar ilk dakikalarda topa hakim olan taraf olsa da rakip kaleye gitmekte zorlandı. Savunmada kalmayı tercih eden Giresunspor ise hızlı çıktığı ilk atağında golü buldu. 11. dakikada Serginho son çizgiye indi ve topu penaltı noktasına doğru yerden gönderdi. Suleymanov, gerilerden gelerek düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi: 0-1. Golden sonra Galatasaray bocaladı. Orta alanda Berkan, Morutan ve Emre ikili mücadelede etkisiz kalırken, çok sayıda pas hatası yaptı. 34’te Ömer kornerden ortaladı, Berkan kafayı vurdu, Okan çizgiden çıkarttı. İlk kırk beş dakika boyunca sahada gezinen, taktiksel bir organizasyondan çok uzak olan Galatasaray, soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

Acemi birkaç atak

Fatih Terim ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Berkan ve Emre kenara gelirken, Oğulcan ile Aytaç oyuna dahil oldu. 55’ten sonra ileride daha istekli ve daha üretken olmaya başlayan Galatasaray, rakip kaleye daha fazla gitmeye başladı. 58’de Galatasaray yaşanan karambolde, Halil ve Oğulcan ile gole iki kez yaklaşsa da Okan’ı geçmeyi başaramadı. Galatasaray golü bulamadıkça panikledi.

Haberin Devamı

Bilinçsiz ataklarla hücum eden Terim’in ekibi savunmada da açıklar vermeye başladı. Son bölümde ise tempo düştü. 90 dakika boyunca acemice birkaç atak dışında varlık gösteremeyen Galatasaray, sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Takımın ortaya koyduğu oyun ve ruh hali sorunların kısa vadede çözülmesinin zor olduğunu gösterir nitelikteydi.

YORUM YAZ