MENÜ

İsteseydi seçim yapardı!

Abone Ol Google News

Muhabirimiz Metin Karabaş’a, Galatasaray’da yaşananlarla ilgili olarak 4 soru sorduk, şu cevabı aldık:

Haberin Devamı

Yönetimin söylemlerinin altının boş kalması ve taraftar tepkisi, Başkan Cengiz’i konuşmaya zorluyor. Ayrıca oyuncular için söyledikleri büyük talihsizlik. Seçimi isteseydi, aylar öncesinden yapardı. Ancak buna hiç yanaşmadı

*Başkan Mustafa Cengiz’in son açıklamalarını nasıl yorumluyorsun?

Başkan Mustafa Cengiz’in son dönemde yaptığı açıklamaları birbiriyle çelişkili buluyorum. Hem yönetiminin hem de kendisinin, ‘Galatasaray’da transfer bitmez’ söyleminin altının boş kalması ve taraftar tepkisi, belli ki sayın Cengiz’i konuşmaya zorluyor. Özellikle şu an Galatasaray takımında kadroda olan ve indirim yapmayan oyuncuları gündeme getirmesi büyük talihsizlik. Sonuçta Florya’da bu oyuncularla yola devam edilecek. Ayrıca bu oyuncuları satamayan da kendisi. Bu anlamdan Mustafa Cengiz’in büyük bir hata yaptığını düşünüyorum.

*Seçim ne zaman olur?

Mustafa Cengiz isteseydi seçim aylar öncesinde yapılabilirdi. Son döneme kadar yönetimin ve genel kurul üyelerinin telkinlerine rağmen buna hiç yanaşmadı. Eğer çok istenseydi hem mali kurul hem seçim iki güne yayılarak Türk Telekom Stadyumu’nda gerçekleşebilirdi. Mustafa Cengiz’in, Mart ayındaki olağan seçimi beklediği aşikar.

Haberin Devamı

*Genel kurul üyeleri ne düşünüyor?

Genel Kurul, uzun süredir sayın Mustafa Cengiz’e tepkili. Geçtiğimizi genel kurulda Cengiz ve yönetiminin ibra edilmemesine rağmen görevine devam etmesi büyük bir kesimin Cengiz ve yönetimine cephe almasına neden oldu. Camianın önde gelenlerinin artık olağan seçimi beklediği bilinen bir gerçek.

Bu açıklamalar takımda nasıl bir sıkıntı yaşatır?

-Bu açıklamaların hem Florya’yı hem de oyuncuları rahatsız etmesi muhtemel. Su anda herkes o ‘iki ismi’ merak ediyor. Ve bu isimlerin açığa çıkması da zor olmayacaktır. Bu açıklamalar sonrası diğer oyuncularda da başta Mustafa Cengiz’e olmak üzere güvensizlik yaşanabilir. Çünkü bu olaylar aile içerisinde yaşanması gereken ve içeride kalabilmesi için çaba sarf edilmesi gereken konulardır. Cengiz, aile içindeki tartışmayı medyaya taşımayı tercih etti.

YORUM YAZ