İşte gerçek şampiyon

Abone Ol Google News

Galatasaray şampiyonluk maçında Konyaspor’a konuk oldu. Ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında kadroda değişikliklere giden Okan Buruk, savunmada sakatlığı bulunan Nelsson’un yerine Abdülkerim’e, orta alanda ise Kerem Demirbay’ın yerine ise Berkan Kutlu’ya forma verdi.

Haberin Devamı

Icardi kilidi açtı

Maça Galatasaray etkili başlayan taraftı. Sarı-Kırmızılar ilk düdükle birlikte rakip yarı alana yerleşirken, topun kontrolünü de sağladı. Ön bölgede rakibine basan Okan Buruk’un öğrencileri Konya kalesini baskı altına aldı. 9’da Mertens’in ortasına kafayı vuran Abdülkerim’e direk izin vermedi. 15’te Kaan ceza sahasına gönderdi, Kerem Aktürkoğlu vurdu, kaleci gole izin vermedi. Baskısını artıran Galatasaray’da 29’da Köhn ortaladı, Icardi kafayı vurdu: 0-1. İlk yarı boyunca tek kale oynayan Sarı-Kırmızılılar soyunma odasına 1-0 öne giderken, rakibine pozisyon vermedi.

Vites yükselttiler

Galatasaray ikinci yarıya da çok etkili başladı. 51’de Torreira içeri çıkarttı, Icardi çok klas bitirdi: 0-2. 53’te Mertens’in pasında topla buluşan Berkan yaydan düzgün vurdu, fark üçe çıktı. 0-3. Bu golden sonra ise maçta tempo düştü. 78’de ise Konyaspor Prip ile golü buldu ve farkı skoru 3-1’e getirdi. Maçın ilk anından son düdüğünü kadar kazanmak için oynayan Buruk ve öğrencileri sahanın tek hakimiydi. Şampiyonluğa odaklanan ve bir an olsun rehavete kapılmayan Galatasaray, rakibini 3-0 mağlup ederek 24. şampiyonluğuna ulaştı. Sezon boyunca kırılmadık rekor bırakmayan Sarı-Kırmızılılar şampiyonluğu sonuna kadar hak etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ