Arama

Popüler aramalar

İşimiz zor olsa bile umut var

Haberin Devamı

EURO 2016 faciasından sonra Milli Takımımız’da hiçbir şeyin eskisi gibi olması beklenemezdi. Facia kelimesini kullanmamın sebebi gruptan çıkamamak, mücadele etmemek ya da bir oyun karakteri ortaya koyamamamız değil. Asıl facia saha dışı gelişen olayların takım içinde hesaplaşmaya dönmesiydi.

Aslında sorunların başlamasının medya tarafından geç fark etmiş olması belki de krizin önlemez boyuta gelmesine sebep oldu. Acı tecrübeler ve anılarla kapanan şampiyonanın ardından Dünya Kupası Elemeleri’ne Fatih Terim’in aynı kadro ile başlamayacağını tahmin etmek zor değildi. Ve beklenen oldu, Terim yeni bir yapılanmaya gitti. Bu kararı almasaydı, gruplara yeni teknik direktörle gidilmesi mecbur olacaktı. Yani, ya kadroya çağrılmayan isimler ya da Fatih Terim devam edebilirdi.

Tek ihtiyaçları destek

Terim’in genç bir kadroyla yoluna devam etmesi kamuoyunda pozitif karşılandı. Milletçe kaostan o kadar bıktık ki Dünya yıldızı olsan da ya da kendini öyle sansan da kimse neden kadroda olmadığını sormuyor. Genç kadronun böylesine sert bir gurupta ve zorlu bir statüde işinin kolay olmadığını herkes biliyor.

Birkaç kötü sonuç sonrası baskıyı kontrol edebilmenin de çok zor olacağı kesin. Fakat bu risk alınmak zorundaydı. Aksi takdirde Fransa’dan daha derin yaraları Dünya Kupası öncesi alabilirdik.

Şimdi önemli olan, skora göre yapılanmaya devam ya da tamam denmemeli. Zaten genç kardeşlerimin yüzündeki o heyecan ve öz güven uzun vadede başarının geleceğinin habercisi. Şimdi onları kazanmak zamanı ve bunun için de çok istekli hırslı ve aç oldukları kesin. Yetenek konusunda da hiçbir sorunları yok. Tek ihtiyaçları sonuna kadar destek.

Hırvatlar fark diyor

Hırvatistan’ın havasından biraz bahsedecek olursak, burada herkes maçı rahat kazanacaklarını düşünüyor. Hatta sohbet ettiğimiz Hırvatlar 3-0, 4-0 gibi net skorlar veriyorlar. Tabi onların da böyle düşünmesini haklı kılacak nedenler var. Maçın seyircisiz olması ise tek avantajımız olacak gibi.

Zor bir deplasmanla başlamamız ise en büyük dezavantajımız. Fakat umudumu yitirmememin en büyük nedeni ise tamamen gençler. Para pul hesabı yapmadan, özel hayatlarını bu işe karıştırmadan, kampta transfer görüşü yapmadan, kendisini ‘Dünya Yıldızı’ sanmadan sadece mücadele edeceklerinden eminim. Varsın yenilelim ama tek yenilgimiz saha içinde olsun.

Yazarın Diğer Yazıları
Tümü