MENÜ

İmparator ve diğerleri...

Abone Ol Google News

Dünyayı saran corona virüsü ülkemizde de ne yazık ki etkisini göstermeye başladı. Eğitimden sağlığa, spordan sanata her alanda hayatımızın sınırlarını artık bu virüs belirliyor. Bir müddet daha kuralları bu salgın belirleyecek gibi görünüyor. Kurallara ne kadar uyar ve bilinçli olursak normal hayata dönüşümüz de o kadar hızlı ve sorunsuz olur. Devletimiz hemen hemen her alanda tedbirler almaya devam ediyor. Bize düşen ise bu tedbirlere harfiyen uymak. Sporda da tüm branşlarda liglerin ertelenmesi ile önemli tedbirler alındı. Özellikle futbolda liglerin ertelenmesi ya da maçların seyircisiz oynanması durumu bir hayli tartışıldı. O dönemde başkanların, antrenörlerin yorumcuların birçoğu kafasını kuma gömdü. Bütün ülkeyi yakından ilgilendiren böylesi bir konuda alınacak karara göre yön belirlemeyi kendine adet edinenler yine ortalarda yoktu.

Haberin Devamı

Susması beklenemezdi

İlk konuşan ve mesajlarını en üst seviyeden veren ise Fatih Terim oldu. Böylesi bir durumda zaten susması da beklenemezdi Fatih hocanın. Hoca, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı konuşmada ısrarla ‘önce insan sağlığı’ derken bir kısım işi siyasallaştırmaya çalışırken önemli bir kesim de ‘Galatasaray kazansaydı Fatih Terim bu açıklamayı yapmazdı’ dedi. İşte bu durum gerçekten çok üzücü. Ömrünü Türk futboluna adamış hem Milli Takım bazında hem de kulüp bazında onca başarıya imza atmış, birçok oyuncu yetiştirmiş Terim’den skora göre yorum yapmasını beklemek hiçbir şeyi idrak edememek demek.

Haberin Devamı

Arkalara gizlenenler... Nitekim Spor Bakanlığı ile federasyonlar arasındaki toplantı sonucu ligler ertelendi. Fakat ne yazık ki Fenerbahçe erkek basketbol takımında virüs testi pozitif çıkan oyuncular ve idari kadrodan isimler oldu. Bu üzücü durum tedbirlerin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha kanıtladı. Böyle bir durumda bile günlük konuların arkasına gizlenip sorumluluk almayan kişilerin spor camiasında sabun köpüğü olacağı kesin. Bu günler gösterdi ki Fatih Terim bu ülkenin en önemli futbol akıllarının başında geliyor. Onu İmparator yapan sadece saha başarısı değil. Doğru bildiğini kendi çıkarlarını gözetmeden söylemesi ve arkasında durması. Tıpkı derbi sonrası yaptığı açıklamaların ardından takımına tek bir idman yaptırmayıp erteleme kararını beklemesi gibi.

metin.karabas@fanatik.com.tr

YORUM YAZ