MENÜ

İlk yarıda bitti

Abone Ol Google News

Hem Avrupa’da hem de ligde yoluna kayıpsız devam eden Galatasaray, Ankaragücü’ne konuk oldu. Art arda oynanan karşılaşmalar sebebiyle gerek sakatlıklar, gerekse yorgun oyuncuların fazlalığı nedeniyle değişime giden Okan Buruk, zorlu deplasmana rotasyonlu bir 11 ile çıktı.

Haberin Devamı

Kusursuz hücum

Mücadeleye iki takım da golü düşünerek başladı. Hem Galatasaray hem de Ankaragücü oyunu ön bölgede oynamak isterken, Okan Buruk’un takımı topa hakim olmayı başardı. 13’te Kerem Demirbay kornerden gelen ortaya kafayı vurdu, takımını öne geçirdi: 0-1. 14’te ise Barış Alper Yılmaz çıkarttı, Sanchez ceza sahası içerisinde tamamladı: 0-2. Peş peşe gelen goller sonrasında ev sahibi takım oyundan düşerken, Galatasaray etkisini artırdı. 30’da Kerem Aktürkoğu pasını verdi Icardi vurdu, kaleci son anda kornere tokatladı. Aynı dakikada Barış’ın kafa vuruşunda Bahadır yine gole izin vermedi. 39’da Mertens rakip ceza alanı içerisinde yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Icardi topu ağlara gönderdi: 0-3. Bu gol ilk yarının skorunu belirledi.

Haberin Devamı

Tempoyu düşürdüler

Ankaragücü ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı. Topu rakibine veren Galatasaray, aynı zamanda tempoyu da düşürdü. Enerjisini daha tasarruflu kullanmayı düşünen Sarı-Kırmızılılar rakip savunmanın arkasına attığı uzun paslarla pozisyon aradı. 64’te Tete vurdu, Bahadır çıkarttı. 76’da Oliveira uzaktan vurdu, top üst direkten döndü. Eksik kadrosuna rağmen maçı ilk yarıda kopartan Galatasaray, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Her kulvarda, her statta kendi oyununu oynayan ve sonuca giden Okan Buruk ve takımı büyük bir alkışı hak ediyor.

YORUM YAZ