MENÜ

İkinci yarıda kopardılar

Abone Ol Google News

Trabzonspor’u deplasmanda 5-1 gibi farklı bir skorla yenen Galatasaray, lider Fenerbahçe ile puanını eşitlemeyi başardı. Zirve yarışında hata yapmak istemeyen Sarı-Kırmızılılar, bu kez ligin zayıf takımlarından İstanbulspor’u konuk etti.

Haberin Devamı

Baskı sonuca yansımadı

Uzun bir süredir sakat, cezalı ve Milli Takımları’nda olan oyuncuları nedeniyle, ideal 11 ile sahaya çıkamayan Okan Buruk, bu mücadeleye de zorunlu değişikliklerle başladı. Buruk savunmanın sağ ve sol kanadında Barış Alper ve Kaan’a forma verirken, Abdülkerim’in yokluğunda Sanchez maça 11 başladı. Mücadelenin ilk 20 dakikalık bölümünde topa hakim olan Galatasaray, rakibini kendi ceza sahası ön bölgesinde tutmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar her ne kadar oyuna yön verse de son bölgede etkili olamadı. Savunmada kalıp kontrataklarla pozisyon arayan İstanbulspor ise 28’de yakaladığı ilk pozisyonda Sambissa ile buldu: 0-1. Konuk takım bu golden sonra da Galatasaray orta alanını eksik yakalamayı başardı. 36’da Kerem Aktürkoğlu penaltıdan skoru eşitledi: 1-1. Oldukça tempolu geçen ilk 45 dakika bu karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Haberin Devamı

Hamleler skoru getirdi

Okan Buruk ikinci yarıya Tete-Icardi değişikliği ile başladı. Sarı-Kırmızılılar bu yarıda da ön bölgede oynamaya devam etti. 60’tan sonra Galatasaray baskısını artırdı. 77’de Zaha ceza sahasına girerken yerde kaldı, hakem serbest vuruşu verdi. 79’da Kerem Aktürkoğlu harika vurdu, takımını öne geçirdi: 2-1. Okan Buruk bu golden sonra iki değişiklikle orta alanı güçlendirmek istedi. Uzatma anlarında Icardi ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi 90+2’de Icardi farkı ikiye çıkarttı: 3-1. İkinci yarıda sahaya daha iyi yerleşen ve orta alanda daha az açık veren Galatasaray, 3-1 galip ayrılmayı başardı. Galatasaray, şampiyonluk yarışında hata yapmamak için ikinci 45’teki oyunu 90 dakikaya yaymalı.

YORUM YAZ