MENÜ

İflasın fotoğrafı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale çıkma mücadelesinde Galatasaray, Başakşehir’e konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar’da Riekerink, Muslera dışında sahaya as kadrosuyla çıkarken, Abdullah Avcı rotasyona gitti.

Savunma ve hakem

Mücadeleye iyi başlayan taraf Galatasaray’dı. 1. dakikada Podolski 25 metreden çok sert vurdu top üst direkten döndü. Rakibine orta alanda pres uygulayan Sarı-Kırmızılı takım rakibini kendi yarı alanından çıkartmadı. Özellikle Podolski ve Sneijder’la etkili olan Galatasaray’da 6. dakikada Sneijder’ın sakatlanıp Josue’nin oyuna girmesi orta alanı olumsuz etkiledi. 10 dakikadan sonra ise Başakşehir oyunda dengeyi kurdu. 15’te Visca soldan ceza sahasına ortaladı. Arka direkte kafayı vuran Mustafa Pektemek takımını öne geçirdi: 1-0. Pozisyonun başlangıcında Visca’nın ofsaytta olduğunu yardımcısı Ceyhun Sesigüzel’in hatası nedeniyle atlayan Mete Kalkavan skora direkt etki etti. 23. dakikada ise Bruma ceza sahasına girere girmez vuruşunu yaptı. Top az farkla yandan auta gitti. 27. dakikada Mustafa Peknemek ceza sağsı sağ çaprazından vuruşunu yaptı savunmaya çarpan top gol oldu: 2-0. Sneijder’ın ve Muslera’nın yokluğunda çöken Galatasaray savunmada yine ikram gollere devam etti. Carole’un sürekli arkasına adam kaçırması, Sabri’nin her aldığı topu tekrar rakibe vermesi artık çözümü imkansız bir sorun oldu. Başakşehir soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Mecburen doğruyu yaptı!

Galatasaray ikinci yarıya Carole-Linnes değişikliği ile başladı. Sakatlanan Carole’un yerine mecburen Linnes’i oyuna sokan Riekerink böylelikle Başakşehir’in maden gibi işlediği Carole’u dışarı aldı. 51’de ise karşılaşama boyunca sahada gözükmeyen, yana ve geriye pas yapmaktan başka bir hamlesi bulunmayan Selçuk sakatlandı. Bu sakatlıkla Eren’i oyuna sokmak zorunda kalan Riekerink, elinde olmayan sebeplerden dolayı doğru hamleleri yaptı! İkinci yarıda tempo düşüren Başakşehir rakibini kendi yarı alanında karşılarken kontrataklarla pozisyon aradı. Ev sahibi orta alanı kalabalık tutarak, Galatasaray’ın topu ileri taşımasını engelledi. Eren’in uzatmalarda attığı gol ise skoru belirledi: 2-1. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan Başakşehir bir üst tura yükselmeyi başardı.

Ne yönetim var ne hoca!

Galatasaray’da görüldü ki ne bir idari yönetim var ne de bir teknik yönetim var. Hemen hemen her maçta hakem hatalarının kurbanı olan Sarı-Kırmızılı takımda bunun en büyük nedeni Galatasaray yönetiminin kulübün haklarını savunamaması. Öte yandan Rikerink’in kalibresinin Galatasaray’ın çok altında olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Hollandalı hocanın büyük rüyasından uyanmasına çok bir süre kalmadığı da aşikar.

YORUM YAZ