MENÜ

Hâlâ ellerinde bir fırsat var

Abone Ol Google News

Fatih Terim ve öğrencileri, yaptıkları hatalarla şu anki kötü tabloya neden olsalar da hâlâ ellerinde bir fırsat var. Karagümrük maçı, Sarı-Kırmızılılar'ın şampiyonluğu ne kadar isteyip istemediğini ortaya koyacaktır.

Haberin Devamı

Ligde oynadığı son iki maçtan yenilgi ile ayrılan Galatasaray, rakiplerin de puan kayıpları ile şampiyonluk yarışında önemli bir dezavantajı olsa da şansını sürdürüyor. Fakat Sarı-Kırmızılılar’ın, Karagümrük karşısında da hata yaparsa şampiyonluk umutlarını başka bir sezona bırakacağı kesin. Çaykur Rizespor ve Hatay maçlarında kalesinde toplam 7 gol gören Galatasaray’da öne çıkan temel sorunlar; bireysel hatalar, mücadele etme isteğinin olmaması ve yanlış kadro seçimleri oldu. Fatih Terim ve öğrencileri yaptıkları hatalarla bu kötü tabloya neden olsa da hâlâ ellerinde bir fırsat var. Karagümrük maçı Sarı-Kırmızılılar'ın şampiyonluğu ne kadar isteyip istemediğini ortaya koyacaktır.

Kazanmayı istemek de önemli

Galatasaraylı oyuncular bireysel hatalar yapmaz ve takım halinde kazanmak adına mücadele ederse sonuca ulaşacaktır. Terim’in öğrencileri her zamankinden çok daha fazla mücadele etmek ve istemek zorunda. Sarı-Kırmızılı oyuncular iyi hücum etmeli, takım oyununa bağlı kalmalı, rakibine önde baskı uygulayarak alan bırakmamalı. Burada da orta sahaya büyük iş düşecek. Etebo ve Gedson’un her zamankinden fazla oyunda olması şart. Ama böylesi maçta taktiksel çözümler kadar kazanmayı istemek de önemli. Çünkü son iki maçta bunu görebildiğimi söyleyemem.

Haberin Devamı
YORUM YAZ